För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fläsksida med lök glacé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 5

Fläsksida med svål

1.4 

kilo

Fläsksvål

-40.0 

gram

Fettkappa gris

-140.0 

gram

Sticklök, smålök

10.0 

styck

Strösocker

1.0 

msk

Om fettreduktion >

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

1.0 

kilo

Matfett till stekning

2.0 

msk

Sallad till maten?

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

 

Kockskolan:

 

Så knapersteks svål >

 

 

Så lagas fläsksida >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Staropramen Granat

Ljus besk lager
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 722

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3608 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 11%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 364 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläsksida med svål 1.4 kilo 104%

Fläsksvål -40.0 gram -3%

Fettkappa gris -140.0 gram -30%

Sticklök, smålök 10.0 styck 6%

Strösocker 1.0 msk 2%

Om fettreduktion > Äts ej

 

Tillbehör:

Potatis 1.0 kilo 19%

Matfett till stekning 2.0 msk 5%

Sallad till maten? %

Om glasyr, glasering > Äts ej

 

Kockskolan:

Så knapersteks svål > Äts ej

Så lagas fläsksida > Äts ej

Tillagning (3 tim )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Stek: Skär gärna ett rutmönster i svålen. Lägg fläsksidan på ugnsgaller med plåt under. Häll vatten på plåten. Sätt in i ugnen i cirka 3 timmar. Ös steken med lite vatten/sky då och då. Ta ut köttet och låt den vila i 15 minuter.
  3. Lök: Skala och koka löken i 15 minuter. Lägg löken i en ugnssäker form och sätt in i ugnen cirka 1,5 timme (halva köttiden).
  4. Glasera: När 20 minuter återstår av stektiden: Häll på en topp socker på varje lök.
  5. Tillbehör: Skala och tärna potatis. Skölj i kallt vatten. Låt rinna av väl. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme och stek potatisen 5-10 minuter tills knaprigt (inte för mkt i pannan samtidigt).
  6. Förbered eventuell sallad.

Kockens kommentar

Svålen på fläsksidan kan knaperstekas. Läs mer > Så knapersteks svål. Se recept > Knaperstekt fläskstek.

Näring: Hel fläsksida med svål är mycket kaloririkt, medan köttdelen är ganska mager. Svål och fettkappa utgör 25-30% av en fläsksida. I det här receptet blir svålen hård och oätlig. Den skärs bort med större delen av fettkanten innan servering, varvid det mesta av fettet försvinner. Detta beaktats i receptet med "fettreduktion". Läs mer > Om fettreduktion.

Passar till

Vitkålssallad

Löksås Petrus

Sauce Diable, pepparstark djävulssås

Alternativ: Knaperstekt fläskstek

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Fläskstek, karréstek

Liknande recept som Fläsksida med lök glacé