Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 255

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1910 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 25%
Fett: 17%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Skinka färsk +svål 1.0 kilo 100%
Svartpeppar hel Äts ej
Lagerblad Äts ej
Salt 0%
Kockskolan:
Så lagas skinka > Äts ej
Så knapersteks svål > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
Se film, klicka på "REMA" under bilden.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Kött: Snitta med vass kniv svålen längs med, eller gör ett rutmönster.
- Häll vatten i en stor ugnsform. Tillsätt svartpepparkorn och lagerblad. Lägg ner köttbiten med svålsidan ner. Salta rikligt på köttet. Vrid med svartpepparkvarn över.
- Ugnslaga: Sätt in i ugnen i 20 minuter. Ta ut och vänd steken. Salta ovansidan väl. Sätt tillbaka i 40 minuter. Steken är klar vid kärntemperatur 70°C+ och när svålen fått fin färg och skorpa. Detta gäller en mindre stek, se kommentar.
Kockens kommentar
Större stekar tar längre tid och tillaga, varvid ugnstemperatur 200°C är för hög för att samtidigt få en fin knaprig svål utan att svartbränna. Då behöver man initialt tillaga i lägre värme (läs mer > Så lagas skinka). Se recept via länk nedan > Skinka med knaprig svål.Passar till
Fler recept inom Skinkstek, julskinka
Liknande recept som Knaperstek skinka på danskt vis
-
Hemrimmad skinka
Tid: 20 min (+ 360 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Ugnslagad skinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstek skinka på danskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Långbakad skinka med knaprig svål
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt färsk eller rimmad skinka
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sous videkokt skinkstek på enkelt sätt
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad skinkstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jambon de Persil - skinkaladåb
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan