För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Scottish Craft Butchers

Kokt färsk eller rimmad skinka

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Skinka rimmad

1.5 

kilo

el. färsk skinka

 

 

Gul lök

1.0 

styck

Lagerblad

1.0 

blad

Kryddpeppar hel

12.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så lagas skinka >

 

 

Så skummar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1673 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 24%

Fett: 4%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 210 gram)

Ingredienser

Visa:

Skinka rimmad 1.5 kilo 97%

el. färsk skinka 0%

Gul lök 1.0 styck 3%

Lagerblad 1.0 blad Äts ej

Kryddpeppar hel 12.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Så lagas skinka > Äts ej

Så skummar man > Äts ej

Tillagning (20 min + 1 tim 30 min )

Se film, klicka på "Scottish" under bilden.

  1. Kött: Såväl färsk som rimmad, med eller utan ben och med eller utan svål kan kokas. Vanligast är benfri rimmad skinka med svål. Skölj av skinkan i kallt vatten. Hemrimmad skinka blötläggs i ett dygn.
  2. Skumma: Lägg skinkan i kastrull och täck med vatten. Koka upp. Skumma av de första 10 minutrarna om skyn skall användas. Läs mer > Så skummar man.
  3. Smaksättare: Skinkan kan kokas som den är, eller så smaksätts spadet med lök, rotsaker och liknande. Lägg i grytan efter skumning.
  4. Koka: Låt sjuda under lock på svag värme till kärntemperatur 67°C (63-75°C). Beräkna för kylskåpskall skinka 60 minuter per kilo och för rumstempererad 40 minuter per kilo.
  5. Ta ur skinkan. Skär/dra av svålen när den svalnat lite grann. Om skinkan skall griljeras behålls ett lager späck, i annat fall skärs också det bort.
  6. Skinkan serveras varm eller kall skuren i tunna skivor.

Kockens kommentar

Hel skinka (fläskben) med svål och ben är ett stort köttstycke bestående av flera muskler. Den styckas vanligtvis i mindre bitar ("butiksskinka"), rakt av eller anatomiskt i styckdelarna fransyska, rostbiff, ytter- och innanlår. En skinka i butik väger vanligtvis 2-4 kilo, men både mindre och större kan fås. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Alternativ

Hemrimmad skinka

Senapsgriljering skinka

Griljerad kokt skinka

Sous videkokt skinka

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Skinkstek, julskinka

Liknande recept som Kokt färsk eller rimmad skinka