Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1673 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 24%
Fett: 4%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Skinka rimmad 1.5 kilo 97%
Gul lök 1.0 styck 3%
Lagerblad 1.0 blad Äts ej
Kryddpeppar hel 12.0 styck 0%
Kockskolan:
Så lagas skinka > Äts ej
Så skummar man > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 1 tim 30 min )
Se film, klicka på "Scottish" under bilden.
- Kött: Såväl färsk som rimmad, med eller utan ben och med eller utan svål kan kokas. Vanligast är benfri rimmad skinka med svål. Skölj av skinkan i kallt vatten. Hemrimmad skinka blötläggs i ett dygn.
- Skumma: Lägg skinkan i kastrull och täck med vatten. Koka upp. Skumma av de första 10 minutrarna om skyn skall användas. Läs mer > Så skummar man.
- Smaksättare: Skinkan kan kokas som den är, eller så smaksätts spadet med lök, rotsaker och liknande. Lägg i grytan efter skumning.
- Koka: Låt sjuda under lock på svag värme till kärntemperatur 67°C (63-75°C). Beräkna för kylskåpskall skinka 60 minuter per kilo och för rumstempererad 40 minuter per kilo.
- Ta ur skinkan. Skär/dra av svålen när den svalnat lite grann. Om skinkan skall griljeras behålls ett lager späck, i annat fall skärs också det bort.
- Skinkan serveras varm eller kall skuren i tunna skivor.
Kockens kommentar
Hel skinka (fläskben) med svål och ben är ett stort köttstycke bestående av flera muskler. Den styckas vanligtvis i mindre bitar ("butiksskinka"), rakt av eller anatomiskt i styckdelarna fransyska, rostbiff, ytter- och innanlår. En skinka i butik väger vanligtvis 2-4 kilo, men både mindre och större kan fås. Läs mer, klicka på ingrediensen.Alternativ
Fler recept inom Skinkstek, julskinka
Liknande recept som Kokt färsk eller rimmad skinka
-
Hemrimmad skinka
Tid: 20 min (+ 360 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Ugnslagad skinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstek skinka på danskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Långbakad skinka med knaprig svål
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt färsk eller rimmad skinka
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sous videkokt skinkstek på enkelt sätt
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad skinkstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jambon de Persil - skinkaladåb
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan