Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis fast sort

800.0 

gram

Gul lök

2.0 

st stora

Skinka rimmad kokt

600.0 

gram

Matolja (rapsolja)

3.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Skinkspad

2.0 

dl

Bladpersilja

 

 

 

Tillbehör:

 

Ägg

4.0 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 594

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2375 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 426 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis fast sort 800.0 gram 21%

Gul lök 2.0 st stora 6%

Skinka rimmad kokt 600.0 gram 33%

Matolja (rapsolja) 3.0 msk 15%

Smör normalsaltat 1.0 msk 4%

Skinkspad 2.0 dl 1%

Bladpersilja 0%

 

Tillbehör:

Ägg 4.0 styck 11%

Smör normalsaltat 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Skala och skiva potatis. Skala och skiva lök. Skär skinka i bitar.
  2. Råstek potatisen i smör och olja. Stek löken. Stek skinkan.
  3. Lägg allt i en panna. Slå på skinkspad och koka i 2-3 minuter.
  4. Stek under tiden ägg. Servera gärna med lite senap. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Ett bra sätt att använda julskinksrester.

Fler recept inom Skinkstek, julskinka

Liknande recept som Julskinkspanna