Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 594

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2375 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis fast sort 800.0 gram 21%
Gul lök 2.0 st stora 6%
Skinka rimmad kokt 600.0 gram 33%
Matolja (rapsolja) 3.0 msk 15%
Smör normalsaltat 1.0 msk 4%
Skinkspad 2.0 dl 1%
Bladpersilja 0%
Tillbehör:
Ägg 4.0 styck 11%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Skala och skiva potatis. Skala och skiva lök. Skär skinka i bitar.
- Råstek potatisen i smör och olja. Stek löken. Stek skinkan.
- Lägg allt i en panna. Slå på skinkspad och koka i 2-3 minuter.
- Stek under tiden ägg. Servera gärna med lite senap. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Ett bra sätt att använda julskinksrester.
Fler recept inom Skinkstek, julskinka
Liknande recept som Julskinkspanna
-
Hemrimmad skinka
Tid: 20 min (+ 360 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Ugnslagad skinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstek skinka på danskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Långbakad skinka med knaprig svål
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt färsk eller rimmad skinka
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sous videkokt skinkstek på enkelt sätt
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad skinkstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jambon de Persil - skinkaladåb
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan