Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 115
 
    
                Kcal / portion: 634
 
    
                GBR (GI) / port: 14
Recept: 2535 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 1%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Skinka färsk 1.0 kilo 36%
Vitlökspulver 2.0 tsk 1%
Svartpeppar grovmald 2.0 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Hönsbuljong avfettad 2.0 dl 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 21%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Äppelmos 4.0 dl 40%
Kockskolan:
Så binds en stek > Äts ej
Så reds sås > Äts ej
Så lagas skinka > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Matgeek" under bilden.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Kött: Välj färsk och rimmad skinka (i filmen används färsk). Skölj av i kallt vatten. Skär bort svålen, men behåll en del fett kvar. Bind ihop köttet vid behov till en äggrund stek. Sätt in en stektermometer. Lägg i gryta.
- Smaksätt: Blanda kryddorna och häll över. Häll på buljong till 1/3-del av kötthöjden.
- Ugn: Lägg på locket och sätt i ugn, eller tillaga på spisen. Låt stå till kärntemperatur 82°C. Det tar ett par timmar. Fyll på buljong vid behov, det får inte koka torrt.
- Tillbehör: Koka potatis och förbered en sallad. Eller välj tillbehör enligt eget önskemål.
- Vila: Ta av från värmen och låt köttet vila i 40 minuter under lock.
- Sky: Sila skyn och red en sås.
Kockens kommentar
Receptet hämtat från Matgeek.Fler recept inom Skinkstek, julskinka
Liknande recept som Bräserad skinkstek
- 
                
                    Hemrimmad skinkaTid: 20 min (+ 360 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött 
- 
                
                    Ugnslagad skinkaTid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Knaperstek skinka på danskt visTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Långbakad skinka med knaprig svålTid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kokt färsk eller rimmad skinkaTid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sous videkokt skinkstek på enkelt sättTid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad skinkstekSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    JulskinkspannaTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Jambon de Persil - skinkaladåbTid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Griljerad kokt skinka (julskinka)Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              