Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 14
Recept: 2535 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 1%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Skinka färsk 1.0 kilo 36%
Vitlökspulver 2.0 tsk 1%
Svartpeppar grovmald 2.0 tsk 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Hönsbuljong avfettad 2.0 dl 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 21%
Grönsallad 200.0 gram 1%
Äppelmos 4.0 dl 40%
Kockskolan:
Så binds en stek > Äts ej
Så reds sås > Äts ej
Så lagas skinka > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Matgeek" under bilden.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Kött: Välj färsk och rimmad skinka (i filmen används färsk). Skölj av i kallt vatten. Skär bort svålen, men behåll en del fett kvar. Bind ihop köttet vid behov till en äggrund stek. Sätt in en stektermometer. Lägg i gryta.
- Smaksätt: Blanda kryddorna och häll över. Häll på buljong till 1/3-del av kötthöjden.
- Ugn: Lägg på locket och sätt i ugn, eller tillaga på spisen. Låt stå till kärntemperatur 82°C. Det tar ett par timmar. Fyll på buljong vid behov, det får inte koka torrt.
- Tillbehör: Koka potatis och förbered en sallad. Eller välj tillbehör enligt eget önskemål.
- Vila: Ta av från värmen och låt köttet vila i 40 minuter under lock.
- Sky: Sila skyn och red en sås.
Kockens kommentar
Receptet hämtat från Matgeek.Fler recept inom Skinkstek, julskinka
Liknande recept som Bräserad skinkstek
-
Hemrimmad skinka
Tid: 20 min (+ 360 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Ugnslagad skinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstek skinka på danskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Långbakad skinka med knaprig svål
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt färsk eller rimmad skinka
Tid: 20 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sous videkokt skinkstek på enkelt sätt
Tid: 10 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad skinkstek
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Julskinkspanna
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jambon de Persil - skinkaladåb
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Griljerad kokt skinka (julskinka)
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan