Kotlettrad med senap och äppelsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kotlettrad med senap och äppelsås

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Kotlettrad, tunn fettkappa

1400.0 

gram

Honung

4.0 

msk

Apelsin hel

1.0 

styck

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Smör till stekning

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Senap skånsk

2.0 

msk

Äpple syrligt

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Tillval:

 

Brysselkål

400.0 

gram

Potatis

1.2 

kilo

 

Kockskolan:

 

Så lagas kotlett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Labyrinth Cabernet Sauvignon

Smakrikt rött vin
Pris: 129 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 642

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3854 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 475 gram)

Ingredienser

Visa:

Kotlettrad, tunn fettkappa 1400.0 gram 41%

Honung 4.0 msk 7%

Apelsin hel 1.0 styck 2%

Olivolja till stekning 1.0 msk 3%

Smör till stekning 1.0 msk 2%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Creme fraiche 2.0 dl 17%

Senap skånsk 2.0 msk 1%

Äpple syrligt 1.0 styck 1%

Salt och peppar 0%

 

Tillval:

Brysselkål 400.0 gram 4%

Potatis 1.2 kilo 21%

 

Kockskolan:

Så lagas kotlett > Äts ej

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen på 150oC.
  2. Bryn: Salta och peppra köttet. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek köttet runt om till fin färg.
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form. Smörj in köttet med honung. Skiva apelsin och lägg på köttet. Sätt i en stektermometer.
  4. Ugn: Sätt in köttet i ugnen. Steken är klar vid innertemperatur 72oC efter cirka 1 timme.
  5. Sås: Kärna ur och fintärna äpple. Blanda creme fraiche med äpple och senap. Salta och peppra.
  6. Skär ut steken från benraden. Serveras ljummen eller kall. Som kall är den lättare att skära tunt.

Kockens kommentar

Ett alternativ till julskinkan.

Fler recept inom Fläskstek, karréstek

Liknande recept som Kotlettrad med senap och äppelsås