Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 642

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3854 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kotlettrad, tunn fettkappa 1400.0 gram 41%
Honung 4.0 msk 7%
Apelsin hel 1.0 styck 2%
Olivolja till stekning 1.0 msk 3%
Smör till stekning 1.0 msk 2%
Sås:
Creme fraiche 2.0 dl 17%
Senap skånsk 2.0 msk 1%
Äpple syrligt 1.0 styck 1%
Tillval:
Brysselkål 400.0 gram 4%
Potatis 1.2 kilo 21%
Kockskolan:
Så lagas kotlett > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 150oC.
- Bryn: Salta och peppra köttet. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek köttet runt om till fin färg.
- Lägg köttet i en ugnssäker form. Smörj in köttet med honung. Skiva apelsin och lägg på köttet. Sätt i en stektermometer.
- Ugn: Sätt in köttet i ugnen. Steken är klar vid innertemperatur 72oC efter cirka 1 timme.
- Sås: Kärna ur och fintärna äpple. Blanda creme fraiche med äpple och senap. Salta och peppra.
- Skär ut steken från benraden. Serveras ljummen eller kall. Som kall är den lättare att skära tunt.
Kockens kommentar
Ett alternativ till julskinkan.
Fler recept inom Fläskstek, karréstek
Liknande recept som Kotlettrad med senap och äppelsås
-
Fläsksida med lök glacé
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstekt fläsksida med sherryäpplen
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Juleribbe, norsk knaperstekt fläsksida
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Liten porchetta, ugnslagad fläskstek av rullad fläsksida
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kotlettrad med senap och äppelsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskbog med knaperstekt svål
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinbraten mit Dunkelbiersosse, klassisk bayersk fläskstek med mörk ölsås
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinebraten im Kochtopf mit knödeln, bräserad fläskstek med potatisklimp
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krusten Schweinebraten (Krustenbraten), grillad fläskstek med knaperstekt svål
Tid: 2 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan