Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 794

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3177 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 23%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl 3.0 dl 20%
Smör normalsaltat 125.0 gram 29%
Vatten 2.5 msk 0%
Äggvita 1.0 styck 0%
Fyllning:
Lammfärs 250.0 gram 19%
Olivolja till stekning 2.0 msk 7%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Rödlök 0.5 styck 1%
Oliver svarta avrunna 50.0 gram 2%
Soltorkade tomater 50.0 gram 3%
Babyspenat 50.0 gram 0%
Ägg 2.0 styck 4%
Mjölk 1.0 dl 2%
Grädde 1.0 dl 11%
Kockskolan:
Om osötad pajdeg > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 2 tim )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en smörad pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp 1 timme. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
- Sänk ugnsvärmen till 175°C.
- Fyllning: Skala och finhacka vitlök. Skala rödlök och skär i tunna strimlor.
- Hetta upp olja i stekpanna. Lägg i färs, lök och vitlök. Salta och peppra. Stek tills färsen blivit brun. Finfördela med en trägaffel.
- Hacka oliver och soltorkade tomater. Blanda detta och spenat i färsen.
- Fördela färsen i pajskalet. Häll på äggsmeten.
- Grädda: Sätt in i ugnen i 20 minuter.
Kockens kommentar
Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.Alternativa pajrecept
Fler recept inom Köttpajer
Liknande recept som Lammfärspaj på grekiskt vis
-
Köttfärspaj
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Quiche lorraine, klassisk fransk fläskpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Steak and kidney pie, klassisk engelsk kött- och njurpaj
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk salamipaj
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tacopaj i frasigt skal
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Små smördegspajer med torkad skinka och getost
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammfärspaj på grekiskt vis
Tid: 40 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Broccoli- och skinkpaj
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Köttfärspaj med curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: