Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 818

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 20%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl 3.0 dl 19%
Smör normalsaltat 125.0 gram 28%
Vatten 3.0 dl 0%
Äggvita 1.0 styck 0%
Fyllning:
Salami hård 100.0 gram 15%
Olivolja till stekning 2.0 msk 7%
Rödlök 0.5 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Tomater 2.0 styck 1%
Basilika 0.5 kruka 0%
Parmesan 100.0 gram 11%
Ägg 2.0 styck 4%
Mjölk 1.0 dl 2%
Grädde 1.0 dl 11%
Tillbehör:
Grönsallad 0%
Matbröd 0%
Kockskolan:
Så lagas matpajer > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp 1 timme. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
- Sänk ugnsvärmen på 175°C.
- Fyllning: Finstrimla salami. Skala och skär rödlök i tunna skivor. Skala och finhacka vitlök. Tärna tomater.
- Hetta upp olja i stekpanna. Lägg ner lök och vitlök och fräs löken kort stund tills den mjuknat. Tillsätt salami och tomater. Dra åt sidan.
- Strimla basilika och grovriv parmesan. Häll det i pannan.
- Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten över pajen.
- Grädda: Sätt in pajen i ugn cirka 20 minuter.
Kockens kommentar
Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.Alternativ
Fler recept inom Köttpajer
Liknande recept som Italiensk salamipaj
-
Köttfärspaj
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Quiche lorraine, klassisk fransk fläskpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Steak and kidney pie, klassisk engelsk kött- och njurpaj
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk salamipaj
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tacopaj i frasigt skal
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Små smördegspajer med torkad skinka och getost
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammfärspaj på grekiskt vis
Tid: 40 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Broccoli- och skinkpaj
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Köttfärspaj med curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: