Italiensk salamipaj

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Italiensk salamipaj

Lägg till ingredienser

Portioner (4/paj): 4

Pajdeg:

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Vatten

3.0 

dl

Äggvita

1.0 

styck

 

Fyllning:

 

Salami hård

100.0 

gram

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Rödlök

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Tomater

2.0 

styck

Basilika

0.5 

kruka

Parmesan

100.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

1.0 

dl

Grädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Grönsallad

 

 

Matbröd

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Ségure

Kryddigt rött vin
Pris: 80 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 258

Kcal / portion: 818

GBR (GI) / port: 4

Recept: 3273 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 20%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 318 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 3.0 dl 19%

Smör normalsaltat 125.0 gram 28%

Vatten 3.0 dl 0%

Äggvita 1.0 styck 0%

 

Fyllning:

Salami hård 100.0 gram 15%

Olivolja till stekning 2.0 msk 7%

Rödlök 0.5 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Tomater 2.0 styck 1%

Basilika 0.5 kruka 0%

Parmesan 100.0 gram 11%

Ägg 2.0 styck 4%

Mjölk 1.0 dl 2%

Grädde 1.0 dl 11%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Grönsallad 0%

Matbröd 0%

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Pajdeg: Blanda kylskåpskallt tärnat smör med mjöl till en smulig massa. Blanda med iskallt vatten. Tryck ut degen i en pajform. Picka många hål med gaffel. Ställ pajformen i kylskåp 1 timme. För frasig pajskal, se via länk nedan > Proffsets frasiga pajskal.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter. Tag ut och pensla med äggvita. Låt svalna.
  4. Sänk ugnsvärmen på 175°C.
  5. Fyllning: Finstrimla salami. Skala och skär rödlök i tunna skivor. Skala och finhacka vitlök. Tärna tomater.
  6. Hetta upp olja i stekpanna. Lägg ner lök och vitlök och fräs löken kort stund tills den mjuknat. Tillsätt salami och tomater. Dra åt sidan.
  7. Strimla basilika och grovriv parmesan. Häll det i pannan.
  8. Vispa upp ägg med gaffel i en skål. Tillsätt mjölk, grädde, salt och peppar. Häll äggsmeten över pajen.
  9. Grädda: Sätt in pajen i ugn cirka 20 minuter.

Kockens kommentar

Pajskalet skall helst vara krispigt och bör tillagas på proffsets vis. Tillagningstid 45 minuter plus minst 1,5 timmars extra vilotid. Se recept via länk nedan. Läs mer > Så lagas matpajer.

Alternativ

Proffsets frasiga pajskal

Fler recept inom Köttpajer

Liknande recept som Italiensk salamipaj