Broccoli- och skinkpaj

Foto: Medlemsrecept

Broccoli- och skinkpaj

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Pajdeg

 

 

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Smör el. margarin

100.0 

gram

Vatten

1.0 

dl

Salt

1.0 

krm

 

Fyllning

 

 

 

Ägg

3.0 

styck

Mellanmjölk laktosfri

4.0 

dl

Skinka rökt skivad

200.0 

gram

Broccoli färsk

250.0 

gram

Ost

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas matpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 182

Kcal / portion: 384

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2303 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 11%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 210 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg 

Vetemjöl 3.0 dl 28%

Smör el. margarin 100.0 gram 32%

Vatten 1.0 dl 0%

Salt 1.0 krm 0%

 

Fyllning 

Ägg 3.0 styck 8%

Mellanmjölk laktosfri 4.0 dl 8%

Skinka rökt skivad 200.0 gram 12%

Broccoli färsk 250.0 gram 3%

Ost 50.0 gram 8%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas matpajer > Äts ej

Skapat av: moset

Tillagning

  1. Blanda ingredienserna till pajdegen noga tills det blivit en deg. låt vila i kyl minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 10 min.
  3. Koka broccolin mjuk, skiva skinkan och blanda i en bunke tillsammans med ägg, mellanmjölk, riven ost, salt och peppar.
  4. Grädda pajen på samma ugnsvärme i 30 minuter.
  5. Servera tillsammans med grönsallad.

Pajdegsrecept

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets frasiga pajskal

Fler recept inom Köttpajer

Liknande recept som Broccoli- och skinkpaj