Broccoli- och skinkpaj
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 182
Kcal / portion: 384
GBR (GI) / port: 3
Recept: 2303 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 11%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg
Vetemjöl 3.0 dl 28%
Smör el. margarin 100.0 gram 32%
Vatten 1.0 dl 0%
Salt 1.0 krm 0%
Fyllning
Ägg 3.0 styck 8%
Mellanmjölk laktosfri 4.0 dl 8%
Skinka rökt skivad 200.0 gram 12%
Broccoli färsk 250.0 gram 3%
Ost 50.0 gram 8%
Kockskolan:
Så lagas matpajer > Äts ej
Skapat av: moset
Tillagning
- Blanda ingredienserna till pajdegen noga tills det blivit en deg. låt vila i kyl minst 1 timme.
- Sätt ugnen på 225 grader. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i 10 min.
- Koka broccolin mjuk, skiva skinkan och blanda i en bunke tillsammans med ägg, mellanmjölk, riven ost, salt och peppar.
- Grädda pajen på samma ugnsvärme i 30 minuter.
- Servera tillsammans med grönsallad.
Pajdegsrecept
Fler recept inom Köttpajer
Liknande recept som Broccoli- och skinkpaj
-
Köttfärspaj
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Quiche lorraine, klassisk fransk fläskpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Steak and kidney pie, klassisk engelsk kött- och njurpaj
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk salamipaj
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tacopaj i frasigt skal
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Små smördegspajer med torkad skinka och getost
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammfärspaj på grekiskt vis
Tid: 40 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Broccoli- och skinkpaj
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Köttfärspaj med curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: