Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 250

Kcal / portion: 835

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3340 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 18%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 4.0 styck 38%
Nötfärs 500.0 gram 27%
Gul lök 0.5 styck 1%
Krossade tomater 400.0 gram 3%
Creme fraiche 1.0 dl 10%
Taco spicemix 1.0 förp. 2%
Tacosås - medium } 1.0 msk 0%
Jalapeno inlagd skivad 1.0 msk 0%
Hårdost riven 1.5 dl 7%
Matolja till stekning 2.0 msk 7%
Smör till stekning 2.0 msk 6%
Kockskolan:
Så lagas matpajer > Äts ej
Om chilisåser > Äts ej
Om smördegar > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Tina fryst smördeg, men se till att den är kylskåpskall innan tillagning.
- Smöra en ugnssäker form. Fyll form och kanter med smördeg. Ställ in i kylskåpet.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Fyllning: Skala och hacka lök. Fräs löken glansig i lite matfett, i kastrull på medelvärme utan att bränna, cirka 3 minuter.
- Bryn köttfärs i matfett i en panna på medelhög värme tills den fått färg. Finfördela färsen med en trägaffel. Lägg över i kastrullen.
- Tillsätt tomater, tacokryddor och crème fraiche. Koka upp och låt koka utan lock i cirka 15 minuter, tills nästan all vätska försvunnit. Smaka av med salt och peppar. Rör om då och då.
- Ta ut formen ur kylskåpet och häll köttfärsröran i formen. Ringla över tacosås. Strö över jalapenos. Strö över ost.
- Grädda mitt i ugn i 20-25 minuter. Ta ut och servera förslagsvis med god sallad till.
Kockens kommentar
Läs mer om tacosås, klicka på > Om chilisåser. Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.Alternativ
Fler recept inom Köttpajer
Liknande recept som Tacopaj i frasigt skal
-
Köttfärspaj
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Quiche lorraine, klassisk fransk fläskpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Steak and kidney pie, klassisk engelsk kött- och njurpaj
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk salamipaj
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tacopaj i frasigt skal
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Små smördegspajer med torkad skinka och getost
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammfärspaj på grekiskt vis
Tid: 40 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Broccoli- och skinkpaj
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Köttfärspaj med curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: