Små smördegspajer med torkad skinka och getost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Små smördegspajer med torkad skinka och getost

Lägg till ingredienser

Antal småpajer: 8

Smördeg färsk färdig

1.0 

förp.

Skinka lufttorkad

8.0 

skivor

Getost (chèvre)

80.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Mjölk

4.0 

dl

Basilika

6.0 

blad

Cocktailtomater

8.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Små aluminiumformar >

8.0 

styck

Om pajer >

 

 

Om smördegar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 196

Kcal / portion: 239

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1914 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 13%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 122 gram)

Ingredienser

Visa:

Smördeg färsk färdig 1.0 förp. 52%

Skinka lufttorkad 8.0 skivor 12%

Getost (chèvre) 80.0 gram 14%

Ägg 2.0 styck 7%

Mjölk 4.0 dl 13%

Basilika 6.0 blad 0%

Cocktailtomater 8.0 styck 2%

 

Kockskolan:

Små aluminiumformar > 8.0 styck Äts ej

Om pajer > Äts ej

Om smördegar > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Halvera tomater. Hacka basilika.
  3. Rulla ut smördeg. Stansa ut rundlar något större än formarna. Klä formarna med rundlarna.
  4. Lägg i skinka, tomat, basilika och getost.
  5. Vispa ihop mjölk och ägg. Fördela i pajerna.
  6. Grädda: Sätt in i ugn cirka 15 minuter tills de "stannat" (stelnat).

Kockens kommentar

Används fryst mördeg, se till att den tinar i god tid och är kylskåpskall inför tillredning. Ett enkelt hemlagat alternativ till smördeg är så kallad blixtsmördeg. Det ger luftigt bröd men inte lika frasigt (se dito recept). Läs mer > Om smördegar.

Alternativ

Blixtsmördeg

Fler recept inom Köttpajer

Liknande recept som Små smördegspajer med torkad skinka och getost