
Köttfärspaj med curry
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 270

Kcal / portion: 589

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2357 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 16%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fyllning:
Köttfärs, helst nötfärs 400.0 gram 31%
Purjolök strimlad 1.0 dl 0%
Vitkål strimlad 2.0 dl 1%
Äpple utan skal 2.0 styck 5%
Smör normalsaltat 1.0 msk 4%
Curry ¤ 1.0 tsk 0%
Peppar 1.5 krm 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Hårdost riven 2.0 msk 2%
Tabasco röd 0%
Pajdeg:
Grahamsmjöl 1.5 dl 13%
Vetemjöl 1.5 dl 13%
Salt 0.5 tsk 0%
Vatten 1.5 msk 0%
Smör el. margarin 100.0 gram 31%
Kockskolan:
Så lagas matpajer > Äts ej
Om osötad pajdeg > Äts ej
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Hacka samman mjöl, matfett och salt. Tillsätt vatten och blanda snabbt ihop till en deg. Ställ degen kallt att vila.
- Skölj och strimla purjolök och vitkål fint. Skala och riv äpplena grovt. Värm en stekpanna med matfett och bryn färs och purjolök. Krydda med curry.
- Lägg i kål och äpple och krydda med peppar, salt och Tabasco. Tillsätt eventuellt lite vatten. Hetta upp.
- Kavla ut degen lagom stor att klä en ugnssäker form. Låt degen gå upp över kanten. Lägg färsfyllningen på degen. Vik ner kanterna och kläm till dem med en gaffel. Strö över riven ost. Grädda pajen i ugn ca 20 minuter tills degen fått färg och osten smält.
- Servera pajen varm tillsammans med en grönsallad.
Pajdegsalternativ
Fler recept inom Köttpajer
Liknande recept som Köttfärspaj med curry
-
Köttfärspaj
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Frasig köttfärspaj
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Quiche lorraine, klassisk fransk fläskpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Steak and kidney pie, klassisk engelsk kött- och njurpaj
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk salamipaj
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tacopaj i frasigt skal
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Små smördegspajer med torkad skinka och getost
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammfärspaj på grekiskt vis
Tid: 40 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Broccoli- och skinkpaj
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Köttfärspaj med curry
Svårighet: Medel, Receptgivare: