Frukostfrittata - italiensk fylld omelett

Foto: Tasty, frittata

Frukostfrittata - italiensk fylld omelett

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Ägg

6.0 

styck

Vispgrädde

3.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Svartpeppar

0.5 

tsk

Bacon

4.0 

skivor

Gul lök

1.0 

styck

Körsbärstomater

12.0 

styck

Babyspenat

1.0 

förp.

Hårdost riven

3.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Om stekpannor >

 

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 380

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3037 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 16%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 167 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 6.0 styck 12%

Vispgrädde 3.0 dl 36%

Salt 1.0 tsk 0%

Svartpeppar 0.5 tsk 0%

Bacon 4.0 skivor 8%

Gul lök 1.0 styck 2%

Körsbärstomater 12.0 styck 1%

Babyspenat 1.0 förp. 1%

Hårdost riven 3.0 dl 14%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 1.0 styck 22%

 

Kockskolan:

Om stekpannor > Äts ej

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "Tasty" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 180°C. Det behövs en stor stekpanna som kan sättas in i ugnen.
  2. Knäck ägg i en bunke, tillsätt grädde, salt och peppar. Vispa samman. Ställ in i kylskåpet.
  3. Skiva bacon och stek den. Lägg åt sidan.
  4. Skala och hacka lök. Stek den glansig och mjuk utan att bränna.
  5. Halvera tomaterna. Tillsätt dessa och spenat i pannan. Blanda väl. Låt steka några minuter. Tillsätt bacon.
  6. Häll äggsmeten över och rör i riven hårdost.
  7. Sätt in pannan i ugnen i 15 minuter.
  8. Ta ut och skär upp i portionsbitar. Servera. 

Kockens kommentar

Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Fler recept inom Fyllda omeletter

Liknande recept som Frukostfrittata - italiensk fylld omelett