Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 195
 
    
                Kcal / portion: 500
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 500 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 17%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 3.0 styck 38%
Grädde 3.0 msk 32%
Svamp färsk 75.0 gram 4%
Salladslök 1.0 st liten 1%
Smör och/el. matolja 1.0 msk 20%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Svamp: Rensa och hacka svamp. Torrstek den på medelhög värme tills inget vatten längre sipprar ut i pannan. Tillsätt smör och stek svampen mjuk. Hackad salladslök kan också stekas med i svampen. Salta och peppra. Håll varmt.
- Omelett: Vispa ihop ägg och grädde med en gaffel. Salta och peppra lätt, eller krydda den färdiga omeletten.
- Stek: Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelvärme tills det fräser. Häll i omelettsmeten, sänk värmen något. Rör försiktigt om med gaffel eller sked så att lös smet får kontakt med värmen. Arbeta utifrån kanten och inåt. Sluta med detta när smeten börjat stelna mer sammanhängande. Omeletten är klar när den släppt kanten, ytan är krämig och undersidan är gul eller lätt gyllenbrun.
- Servera: Skaka på pannan för att kontrollera att omeletten inte sitter fast. Lossa den i så fall med stekspade. Lägg fyllningen på halva omeletten vid pannans sida eller främre kant. Häll av omeletten försiktigt på en tallrik. När halva omeletten glidit ner vinklas pannan så att den ofyllda halvan hamnar ovanpå.
Kockens kommentar
Omeletten kan fyllas med nästan vad som helst. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Alternativ
Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Krämig svensk svampomelett
- 
                
                    Fransk fylld svampomelettTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Krämig svensk svampomelettTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med mexikansk bönsalsaTid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med konjak (efterrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelettSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smakTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Skånsk äggakakaSvårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    BondomelettTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Frukostfrittata - italiensk fylld omelettSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelettTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              