Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 172
 
    
                Kcal / portion: 664
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 2657 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 8.0 styck 19%
Standardmjölk (röd) 3.0 dl 7%
Hårdost riven 3.0 dl 16%
Salt 1.0 tsk 0%
Peppar 1.0 krm 0%
Tillbehör:
Svamp 500.0 gram 5%
Gul lök 1.0 styck 2%
Smör till stekning 2.0 msk 7%
Vispgrädde 3.0 dl 41%
Persilja till garnering 1.0 kvist 0%
Alternativa tillbehör:
Bacon 0%
Tomater 0%
Grönsallad 0%
Lax rökt 0%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Omelett: Rör ihop ägg och mjölk i en bunke, tillsätt riven ost, salta och peppra.
- Häll smeten i en ugnssäker smörad form och grädda i mitten av ugnen tills smeten stannat sig (stelnat) rakt igenom. Det tar 15-20 minuter.
- Tillbehör: Rensa svamp och skär i mindre bitar. Skala och hacka lök. Fräs svamp och lök i smör i en stekpanna cirka 5 minuter, salta och peppra. Häll på grädden och låt koka ihop cirka 3 minuter. Alternativt välj annat tillbehör.
- Alternativ: Stekt svamp och lök (utan grädde), eller andra ingredienser kan blandas in i smeten i stället för att serveras som tillbehör.
- Servera. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Antalet ägg kan minskas och ersättas med lite mjöl som stabiliseringsmedel, 2 tsk vetemjöl per 3 ägg och 3 dl mjölk. Med grädde i stället för mjölk kallas rätten Fin ugnsomelett. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Alternativ
Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
- 
                
                    Fransk fylld svampomelettTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Krämig svensk svampomelettTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med mexikansk bönsalsaTid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med konjak (efterrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelettSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smakTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Skånsk äggakakaSvårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    BondomelettTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Frukostfrittata - italiensk fylld omelettSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelettTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              