Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 238
 
    
                Kcal / portion: 723
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 723 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 20%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 3.0 styck 26%
Svamp 75.0 gram 3%
Vitlök 0%
Citronjuice 0.5 tsk 0%
Timjan 2.0 kvistar 0%
Matolja till stekning 1.0 msk 17%
Smör 10.0 gram 10%
Hårdost riven 2.0 dl 40%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Jamie Oliver" under bilden.
- Ansa och hacka svamp. Skala och tunnskiva vitlök.
- Svamp: Häll olja i panna och stek svampen mjuk på medelhög värme tills de fått lite färg. Vänd svampen ett flertal gånger. Tillsätt vitlök, några droppar citron, timjan och en klick smör mot slutet. Lägg åt sidan.
- Torka av pannan med hushållspapper om den skall användas till omeletten. Pannan måste vara ren så att inte omeletten fastnar i botten. Sänk värmen till lite under medelvärme.
- Omelett: Knäck ägg i en bunke. Tillsätt en nypa salt. Vispa med gaffel samman vita med gula.
- Häll lite olja i pannan och häll i äggsmeten. Rör försiktigt om i smeten med en gaffel eller sked så att all lös smet får kontakt med värmen. Arbeta långsamt utifrån kanterna inåt. Reparera hål. Sluta när smeten börjar stelna mer sammanhängande. Riv över ost och ta av från värmen.
- Servera: Skaka på pannan för att kontrollera att omeletten inte sitter fast. Lossa den i så fall med stekspade. Lägg svampfyllningen på halva omeletten vid pannans sida. Häll av omeletten försiktigt på en tallrik. När halva omeletten glidit ner vinklas pannan så att den ofyllda halvan hamnar ovanpå.
Kockens kommentar
En omelett skall inte överstekas utan vara krämig. Fyllning kan vara nästan vad som helst. Fransk omelett passar bättre än svensk till denna typ av fylld omelett, för att den franska är fastare. Svensk äggsmet passar bättre till frittata. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Fransk fylld svampomelett
- 
                
                    Fransk fylld svampomelettTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Krämig svensk svampomelettTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med mexikansk bönsalsaTid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med konjak (efterrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelettSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smakTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Skånsk äggakakaSvårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    BondomelettTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Frukostfrittata - italiensk fylld omelettSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelettTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              