Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 129
 
    
                Kcal / portion: 414
 
    
                GBR (GI) / port: 8
Recept: 1657 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 15%
Stekfläsk som knapersteks} 150.0 gram 16%
Potatis kokt 3.0 styck 13%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vatten 4.0 msk 0%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Salt 2.0 krm 0%
Matfett till stekning 1.0 msk 6%
Vitpeppar 0%
Tillbehör:
Tomater 4.0 styck 4%
Baguette, bagett 1.0 styck 41%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skär fläsket i tärningar och stek det knaprigt i panna på medelhög värme.
- Skala och hacka löken och tärna potatisen i tärningar och lägg i pannan. Stek i ytterligare några minuter.
- Vispa ägg, vatten och salt lätt med gaffel. Tillför ett par varv med pepparkvarn. Häll smeten över fräset i pannan. Sänk till medellåg värme.
- Rör med gaffel i den stelnande smeten, så att all lös smet når botten. Grädda tills omeletten nästan stannat.
- Mal över extra peppar, strö på gräslök. Servera omeletten het ur pannan och gärna färska grönsaker, sallad eller rivna rotsaker till.
Kockens kommentar
Bondomelett kallas också "restomelett", då det är ett utmärkt sätt att ta tillvara restmat. Det mesta kan ingå. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Stekfläsk som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen. Utan beaktande av fettavrinning blir stekfläskets andel av kalorimängden 28%.
Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Bondomelett
- 
                
                    Fransk fylld svampomelettTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Krämig svensk svampomelettTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med mexikansk bönsalsaTid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med konjak (efterrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelettSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smakTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Skånsk äggakakaSvårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    BondomelettTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Frukostfrittata - italiensk fylld omelettSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelettTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              