Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 264
 
    
                Kcal / portion: 420
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 420 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 21%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 30%
Konjak/brandy 0.5 msk 4%
Valnötskärnor 6.0 styck 27%
Roquefort 31% fett 40.0 gram 35%
Salt 2.0 krm 0%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Hacka valnötter.
- Knäck ägg i en bunke och vispa samman med en gaffel eller visp. Tillsätt nötter, cognac och smula ner ost. Dra ett par varv med pepparkvarn. Blanda.
- Stek: Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelvärme tills det fräser. Häll i omelettsmeten, sänk värmen något. Rör försiktigt om med gaffel eller sked så att lös smet får kontakt med värmen. Arbeta utifrån kanten och inåt. Sluta med detta när smeten börjat stelna mer sammanhängande.
- Vänd omeletten i pannan med hjälp av en tallrik. Sänk till låg värme och grädda ytterligare någon minut, helst under lock.
- Lägg över på tallrik och servera genast. Servera gärna lite konjak, ost och nötter som tillbehör.
Kockens kommentar
Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Fransk omelett med konjak (efterrätt)
- 
                
                    Fransk fylld svampomelettTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Krämig svensk svampomelettTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med mexikansk bönsalsaTid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med konjak (efterrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelettSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smakTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Skånsk äggakakaSvårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    BondomelettTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Frukostfrittata - italiensk fylld omelettSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelettTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              