Fransk omelett med konjak  (efterrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fransk omelett med konjak (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 1

Ägg

2.0 

styck

Konjak/brandy

0.5 

msk

Valnötskärnor

6.0 

styck

Roquefort 31% fett

40.0 

gram

Salt

2.0 

krm

Svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 420

GBR (GI) / port: 0

Recept: 420 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 21%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 159 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 2.0 styck 30%

Konjak/brandy 0.5 msk 4%

Valnötskärnor 6.0 styck 27%

Roquefort 31% fett 40.0 gram 35%

Salt 2.0 krm 0%

Svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Hacka valnötter.
  2. Knäck ägg i en bunke och vispa samman med en gaffel eller visp. Tillsätt nötter, cognac och smula ner ost. Dra ett par varv med pepparkvarn. Blanda.
  3. Stek: Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelvärme tills det fräser. Häll i omelettsmeten, sänk värmen något. Rör försiktigt om med gaffel eller sked så att lös smet får kontakt med värmen. Arbeta utifrån kanten och inåt. Sluta med detta när smeten börjat stelna mer sammanhängande.
  4. Vänd omeletten i pannan med hjälp av en tallrik. Sänk till låg värme och grädda ytterligare någon minut, helst under lock.
  5. Lägg över på tallrik och servera genast. Servera gärna lite konjak, ost och nötter som tillbehör.

Kockens kommentar

Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Fler recept inom Fyllda omeletter

Liknande recept som Fransk omelett med konjak (efterrätt)