Fransk omelett med mexikansk bönsalsa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fransk omelett med mexikansk bönsalsa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 1

Ägg

3.0 

styck

Olivolja

1.0 

msk

 

Salsa:

 

Svarta bönor konserv

200.0 

gram

Salladslök

1.5 

styck

Paprika röd

0.3 

styck

Jalapeno grön inlagd

0.5 

msk

Koriander färsk

0.2 

kruka

Oregano torkad

0.3 

tsk

Lime färskpressad

0.5 

styck

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 577

GBR (GI) / port: 6

Recept: 577 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 440 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 33%

Olivolja 1.0 msk 20%

 

Salsa:

Svarta bönor konserv 200.0 gram 38%

Salladslök 1.5 styck 1%

Paprika röd 0.3 styck 2%

Jalapeno grön inlagd 0.5 msk 0%

Koriander färsk 0.2 kruka 0%

Oregano torkad 0.3 tsk 0%

Lime färskpressad 0.5 styck 1%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (20 min + 30 min )

  1. Salsa: Förbered gärna salsan i förväg och ställ kallt. Smakar bäst om de får stå och "dra" i en halvtimme eller så. Skölj av bönorna och låt dem torka. Ansa lök, paprika och jalapeno. Finhacka detta och korianderbladen. Blanda ingredienserna i en skål. Smaka av med salt. Pressa över limejuice och häll på lite fin olja.
  2. Omelett: Knäck ägg i en skål. Vispa samman äggvita med gula och lite salt med en gaffel.
  3. Stek: Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelvärme tills det fräser. Häll i omelettsmeten, sänk värmen något. Rör försiktigt om med gaffel eller sked så att lös smet får kontakt med värmen. Arbeta utifrån kanten och inåt. Sluta med detta när smeten börjat stelna mer sammanhängande. Omeletten är klar när den släppt kanten, ytan är krämig och undersidan är gul eller lätt gyllenbrun.
  4. Servera: Skaka på pannan för att kontrollera att omeletten inte sitter fast. Lossa den i så fall med stekspade. Lägg fyllningen på halva omeletten vid pannans sida eller främre kant. Häll av omeletten försiktigt på en tallrik. När halva omeletten glidit ner vinklas pannan så att den ofyllda halvan hamnar ovanpå. 

Kockens kommentar

Omeletten kan fyllas med nästan vad som helst. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Fler recept inom Fyllda omeletter

Liknande recept som Fransk omelett med mexikansk bönsalsa