Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 577

GBR (GI) / port: 6
Recept: 577 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Ägg 3.0 styck 33%
Olivolja 1.0 msk 20%
Salsa:
Svarta bönor konserv 200.0 gram 38%
Salladslök 1.5 styck 1%
Paprika röd 0.3 styck 2%
Jalapeno grön inlagd 0.5 msk 0%
Koriander färsk 0.2 kruka 0%
Oregano torkad 0.3 tsk 0%
Lime färskpressad 0.5 styck 1%
Salt 0%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 30 min )
- Salsa: Förbered gärna salsan i förväg och ställ kallt. Smakar bäst om de får stå och "dra" i en halvtimme eller så. Skölj av bönorna och låt dem torka. Ansa lök, paprika och jalapeno. Finhacka detta och korianderbladen. Blanda ingredienserna i en skål. Smaka av med salt. Pressa över limejuice och häll på lite fin olja.
- Omelett: Knäck ägg i en skål. Vispa samman äggvita med gula och lite salt med en gaffel.
- Stek: Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelvärme tills det fräser. Häll i omelettsmeten, sänk värmen något. Rör försiktigt om med gaffel eller sked så att lös smet får kontakt med värmen. Arbeta utifrån kanten och inåt. Sluta med detta när smeten börjat stelna mer sammanhängande. Omeletten är klar när den släppt kanten, ytan är krämig och undersidan är gul eller lätt gyllenbrun.
- Servera: Skaka på pannan för att kontrollera att omeletten inte sitter fast. Lossa den i så fall med stekspade. Lägg fyllningen på halva omeletten vid pannans sida eller främre kant. Häll av omeletten försiktigt på en tallrik. När halva omeletten glidit ner vinklas pannan så att den ofyllda halvan hamnar ovanpå.
Kockens kommentar
Omeletten kan fyllas med nästan vad som helst. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.
Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
-
Fransk fylld svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig svensk svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med konjak (efterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelett
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukostfrittata - italiensk fylld omelett
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelett
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan