Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 131
 
    
                Kcal / portion: 577
 
    
                GBR (GI) / port: 6
Recept: 577 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Ägg 3.0 styck 33%
Olivolja 1.0 msk 20%
Salsa:
Svarta bönor konserv 200.0 gram 38%
Salladslök 1.5 styck 1%
Paprika röd 0.3 styck 2%
Jalapeno grön inlagd 0.5 msk 0%
Koriander färsk 0.2 kruka 0%
Oregano torkad 0.3 tsk 0%
Lime färskpressad 0.5 styck 1%
Salt 0%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 30 min )
- Salsa: Förbered gärna salsan i förväg och ställ kallt. Smakar bäst om de får stå och "dra" i en halvtimme eller så. Skölj av bönorna och låt dem torka. Ansa lök, paprika och jalapeno. Finhacka detta och korianderbladen. Blanda ingredienserna i en skål. Smaka av med salt. Pressa över limejuice och häll på lite fin olja.
- Omelett: Knäck ägg i en skål. Vispa samman äggvita med gula och lite salt med en gaffel.
- Stek: Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelvärme tills det fräser. Häll i omelettsmeten, sänk värmen något. Rör försiktigt om med gaffel eller sked så att lös smet får kontakt med värmen. Arbeta utifrån kanten och inåt. Sluta med detta när smeten börjat stelna mer sammanhängande. Omeletten är klar när den släppt kanten, ytan är krämig och undersidan är gul eller lätt gyllenbrun.
- Servera: Skaka på pannan för att kontrollera att omeletten inte sitter fast. Lossa den i så fall med stekspade. Lägg fyllningen på halva omeletten vid pannans sida eller främre kant. Häll av omeletten försiktigt på en tallrik. När halva omeletten glidit ner vinklas pannan så att den ofyllda halvan hamnar ovanpå.
Kockens kommentar
Omeletten kan fyllas med nästan vad som helst. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.
Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
- 
                
                    Fransk fylld svampomelettTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Krämig svensk svampomelettTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med mexikansk bönsalsaTid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett med konjak (efterrätt)Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelettSvårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smakTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Skånsk äggakakaSvårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    BondomelettTid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Frukostfrittata - italiensk fylld omelettSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelettTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              