Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 262

GBR (GI) / port: 0
Recept: 262 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 8%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 3.0 styck 72%
Mjölk 3.0 msk 10%
Gul lök hackad 3.0 msk 4%
Salladslök hackad 3.0 msk %
Morot hackad/tärnad 3.0 msk 3%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Hacka, tärna, brunoise > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film. klicka på "Eugine" under bilden.
- Ansa och finhacka lök och morot "brunoise".
- Knäck äggen i en bunke. Tillsätt mjölk och lite salt. Blanda samman vita med gula med en gaffel eller visp. I filmen silas äggsmeten för att avlägsna "navelsträngarna".
- Tillsätt hackad lök och morötter. Vrida några varv med pepparkvarn. Blanda.
- Fetta in pannan med matolja och värm upp på låg värme.
- Häll i halva mängden smet och stek tills den är halvklar, lätt stenad.
- Rulla upp halva omeletten till mitten av pannan. Fetta in vid behov kvarvarande del av pannan.
- Dra pannkakan lite tillbaka i pannan och tillsätt 1/4-del av smeten framför den runda delen. Stek tills halvstekt. Upprepa processen och häll i resten av smeten. När färdigstekt rullas hela omeletten ihop till en rulle.
- Lägg försiktigt över omeletten på skärbräda och skär i bitar.
Kockens kommentar
Coupé brunoise är fintärnade grönsaker eller rotfrukter. Tärningarna skall vara jämnstora (3 x 3 x 3 mm). Dessa tillsätts rå i omelettsmeten. Tack vare att de är så små blir de lagom mjuka när omeletten gräddas. Läs mer > Hacka, tärna.Andra japanska omeletter
Dashi-maki tamago - rullad japansk omelett
Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelett
-
Fransk fylld svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig svensk svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med konjak (efterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelett
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukostfrittata - italiensk fylld omelett
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelett
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan