Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 167
 
    
                Kcal / portion: 61
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 183 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 2.0 styck 69%
Strösocker 2.0 tsk 21%
Salt 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Japansk omelettpanna > Äts ej
Så kokas ägg > Äts ej
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Så används ägg > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Vispa ihop i en skål äggvita och gula med en gaffel. Tillsätt salt och socker. Ta bort eventuella klumpar och äggstränger.
- Värm en tunt inoljad panna på medelvärme. Testa värmen i pannan med en droppe ägg. Det skall då stelna snabbt. Se dock till att pannan inte blir för het.
- Häll i ett tunt lager äggsmet i pannan. Vicka på pannan så att smeten rinner ut.
- När smeten nästan stelnat, lyft upp ena kanten, stick in chopsticks eller spade inunder och vänd försiktigt omeletten. 
- Stek 4-5 sekunder ytterligare. Ta ur och låt kallna på torr skärbräda. Lägg inte varma omeletter ovanpå varandra.
- Upprepa proceduren tills all smet är slut.
Kockens kommentar
Usuyaki tamago är en omelett, en enkel form av äggstanning (läs mer > Så kokas ägg). Dashi-maki tamago är en rullad variant ( se dito recept). Usuyaki tamago används i Japan till exempel för att packa in andra ingredienser i. Kan också skivas kall och använda till garnering av Nigiri tamago (se dito), som ett alternativ till Tamago som vanligen används (se recept > Tamago i ugn).
Passar till, alternativ
Nigiri tamago, sushi med äggstanning
Fler recept inom Omeletter helt enkelt
Liknande recept som Usuyaki tamago, japansk omelett
- 
                
                    Svensk omelett naturellTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Fransk omelett naturellTid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Omelett stekt på låg värmeTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Äggviteomelett, kolesterolfriTid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    OmelettsuffléTid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Äggstanning, fin äggstanning, äggroyal (fr. Royale)Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Usuyaki tamago, japansk omelettTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Dashi-maki tamago - rullad japansk omelettTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              