Omelett stekt på låg värme

Foto: livelife365

Omelett stekt på låg värme

Lägg till ingredienser

Portioner: 1

Ägg

3.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Smör till stekning

10.0 

gram

el. matolja

 

 

 

Tillval:

 

Vatten

3.0 

msk

el. mjölk

 

 

Hårdost riven

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 231

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 0

Recept: 580 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 18%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 251 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 32%

Salt och peppar 0%

Smör till stekning 10.0 gram 13%

el. matolja 0%

 

Tillval:

Vatten 3.0 msk 0%

el. mjölk 0%

Hårdost riven 2.0 dl 50%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (15 min )

Se film, klicka på "livelife" under bilden.

  1. Knäck ägg i en bunke och vispa samman vitan med gulan med gaffel eller visp. Salta peppra. Vatten eller mjölk kan ingå, vilket ger porösare omelett.
  2. Smält smör i väl rengjord panna på låg värme cirka 100°C (70-130°C). Ägg koagulerar (stelnar) vid 65°C. Ju lägre temperatur desto längre tid tar det. Smöret får inte fräsa.
  3. Häll i smeten och låt steka till lagom krämighet. Garnera gärna med lite riven ost. Servera.

Kockens kommentar

Omelett stekt på låg värme får jämn konsistens. Omelett steks normalt på medelvärme, varvid massan blir mindre homogen vilket många föredrar. Se recept via länkar nedan. Läs mer > Så steks ägg.

Alternativ

Svensk omelett naturell

Fransk omelett naturell

Äggviteomelett

Fler recept inom Omeletter helt enkelt

Liknande recept som Omelett stekt på låg värme