Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 231

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 0
Recept: 580 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 18%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 3.0 styck 32%
Smör till stekning 10.0 gram 13%
el. matolja 0%
Tillval:
Vatten 3.0 msk 0%
el. mjölk 0%
Hårdost riven 2.0 dl 50%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
Se film, klicka på "livelife" under bilden.
- Knäck ägg i en bunke och vispa samman vitan med gulan med gaffel eller visp. Salta peppra. Vatten eller mjölk kan ingå, vilket ger porösare omelett.
- Smält smör i väl rengjord panna på låg värme cirka 100°C (70-130°C). Ägg koagulerar (stelnar) vid 65°C. Ju lägre temperatur desto längre tid tar det. Smöret får inte fräsa.
- Häll i smeten och låt steka till lagom krämighet. Garnera gärna med lite riven ost. Servera.
Kockens kommentar
Omelett stekt på låg värme får jämn konsistens. Omelett steks normalt på medelvärme, varvid massan blir mindre homogen vilket många föredrar. Se recept via länkar nedan. Läs mer > Så steks ägg.Alternativ
Fler recept inom Omeletter helt enkelt
Liknande recept som Omelett stekt på låg värme
-
Svensk omelett naturell
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fransk omelett naturell
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Omelett stekt på låg värme
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äggviteomelett, kolesterolfri
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Omelettsufflé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äggstanning, fin äggstanning, äggroyal (fr. Royale)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Usuyaki tamago, japansk omelett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dashi-maki tamago - rullad japansk omelett
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan