Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 277

GBR (GI) / port: 0
Recept: 277 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 15%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ägg 3.0 styck 68%
Matolja till stekning 0.5 msk 22%
Tillbehörsalternativ:
Ketchup 0%
Tomater 0%
Grönsaker 0%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
Se film, klicka på "Student Mealz" under bilden.
- Separera äggvita och gula i två skålar.
- Vispa äggvitan till fast skum.
- Vispa även gulorna.
- Vänd försiktigt ner äggulan i vitan.
- Hetta upp en lätt infettad stekpanna på låg värme.
- Häll smeten i pannan, jämna till ytan och lägg på ett lock. Låt smeten steka i fred.
- Efter cirka tre minuter ta av locket, salta och peppra. Lägg tillbaka locket och låt steka i ytterligare några minuter.
- Lägg upp på tallrik och vik den försiktigt dubbel. Servera med valfria tillbehör.
Fler recept inom Omeletter helt enkelt
Liknande recept som Omelettsufflé
-
Svensk omelett naturell
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fransk omelett naturell
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Omelett stekt på låg värme
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äggviteomelett, kolesterolfri
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Omelettsufflé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äggstanning, fin äggstanning, äggroyal (fr. Royale)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Usuyaki tamago, japansk omelett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dashi-maki tamago - rullad japansk omelett
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan