Omelettsufflé

Foto: Student Mealz

Omelettsufflé

Lägg till ingredienser

Portioner: 1

Ägg

3.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Matolja till stekning

0.5 

msk

 

Tillbehörsalternativ:

 

Tomatsås färdig

 

 

Ketchup

 

 

Bacon som knapersteks}

 

 

Tomater

 

 

Grönsaker

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 277

GBR (GI) / port: 0

Recept: 277 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 15%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 146 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 3.0 styck 68%

Salt och peppar 0%

Matolja till stekning 0.5 msk 22%

 

Tillbehörsalternativ:

Tomatsås färdig 0%

Ketchup 0%

Bacon som knapersteks} 0%

Tomater 0%

Grönsaker 0%

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

Tillagning (15 min )

Se film, klicka på "Student Mealz" under bilden.

  1. Separera äggvita och gula i två skålar.
  2. Vispa äggvitan till fast skum.
  3. Vispa även gulorna.
  4. Vänd försiktigt ner äggulan i vitan.
  5. Hetta upp en lätt infettad stekpanna på låg värme.
  6. Häll smeten i pannan, jämna till ytan och lägg på ett lock. Låt smeten steka i fred.
  7. Efter cirka tre minuter ta av locket, salta och peppra. Lägg tillbaka locket och låt steka i ytterligare några minuter.
  8. Lägg upp på tallrik och vik den försiktigt dubbel. Servera med valfria tillbehör.

Fler recept inom Omeletter helt enkelt

Liknande recept som Omelettsufflé