Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 170

GBR (GI) / port: 0
Recept: 170 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggvita 4.0 styck 36%
Smör till stekning 15.0 gram 64%
el. matolja 0%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
Se film, klicka på "OldManCooking" under bilden.
- Vispa med gaffel samman äggvitan i en skål.
- Smält smör i ren stekpanna på medelvärme utan att brynas. Ganska rikligt med smör eftersom vitan inte innehåller något fett.
- Stek tills vitan stannat sig. Salta och peppra.
- Fyllning: Omeletten fylls enligt eget önskemål till exempel som i filmreceptet med hackade/tärnade grönsaker och svamp lätt stekta, samt riven ost.
- Vik ihop omeletten och servera.
Kockens kommentar
Äviteomelett är ett utmärkt sätt att ta tillvara överbliven äggvita, dessutom kolesterolfritt. Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Alternativ
Fler recept inom Omeletter helt enkelt
Liknande recept som Äggviteomelett, kolesterolfri
-
Svensk omelett naturell
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fransk omelett naturell
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Omelett stekt på låg värme
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äggviteomelett, kolesterolfri
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Omelettsufflé
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äggstanning, fin äggstanning, äggroyal (fr. Royale)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Usuyaki tamago, japansk omelett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dashi-maki tamago - rullad japansk omelett
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan