Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 88

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1409 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 22%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Sushiris kokt 8.0 dl 78%
Ägg 4.0 styck 18%
Hönsbuljong avfettad 5.0 msk 0%
Mirin 0.5 msk 1%
Sojasås japansk 0.5 msk 0%
Salt 1.0 krm 0%
Tillbehör:
Nori ark 20x20cm } 0.5 blad 0%
Kockskolan:
Sushi-skolan > Äts ej
Så kokas ägg > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 2 tim )
- Sushiris: Tillaga sushiris i god tid enligt grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning. Läs mer > Sushiris grundrecept enligt länk nedan.
- Tillaga tamago - japansk omelett
Tamago i ugn (enklare tillagningssätt)
Dashi-maki tamagi (tamagi i panna)
Se separat recept nedan. - Skär remsor av nori.
- Forma "prinskorvar" av riset. Lägg på en skiva omelett. Fukta kanten på noribladet och vira det runt rispaketet.
Kockens kommentar
I stället för buljong: Blanda 0,5 msk konc. fond med 1,5 dl vatten = 11 msk. Omelett förekommer ofta på sushitallriken och äts gärna sist lite som en efterrätt, eller som pålägg på nigiri.
Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan). Läs mer om äggstanning, se > Så kokas ägg.
Alternativ, passar till
Dashi-maki tamago, rullad japansk omelett
Fler recept inom Sushi
Liknande recept som Nigiri tamago, sushi med äggstanning
-
Sushiris (sushi meshi)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
8 bitars sushi
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
14 bitars sushi
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nigiri sushi / Edo mae zushi - Sushi ā la Tokyo
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nigiri tamago, sushi med äggstanning
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ålsushi med karamelliserad sojasås
Tid: 20 min (+ 1 tim 40 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Futomaki - tjock sushirulle
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Uramaki - sushi inside-out (California Rolls)
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gunkan maki - sushibåt/cylindrar
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Temaki - sushiwrap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan