Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1212 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sushiris kokt 4.0 dl 45%
Nori ark 20x20cm } 4.0 blad 2%
Tonfiskfilé 50.0 gram 6%
Svärdfisk filé 50.0 gram 6%
Forellrom saltad 50.0 gram 5%
Vårlök 2.0 styck 1%
Avokado 2.0 styck 35%
Tillbehör:
Kockskolan:
Sushiverktyg > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 2 tim )
- Tillaga sushiris i god tid enligt recept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
- Skala avokado och skiva fruktköttet. Skär salladslök i 10 cm:s stavar. Skär fisk och skaldjur i bitar/skivor.
- Ta ett halvt noriark, lägg en risklump i ena änden, smeta på lite wasabi, lägg på resten av ingredienserna utom fiskrom.
- Ta tag i ena hörnet och rulla ihop till en strut. Fukta norikanten så att den klistrar ihop. Toppa med fiskrom och servera snarast.
Kockens kommentar
Nori är havstång (sjögräs) som pressats till ark och sedan rostats över eldslåga. Vanligen köps arken färdigrostade i paket. Sushi med nori bör ätas omedelbart medan arken fortfarande är spröda.
Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).
Passar till
Fler recept inom Sushi
Liknande recept som Temaki - sushiwrap
-
Sushiris (sushi meshi)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
8 bitars sushi
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
14 bitars sushi
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nigiri sushi / Edo mae zushi - Sushi ā la Tokyo
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nigiri tamago, sushi med äggstanning
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ålsushi med karamelliserad sojasås
Tid: 20 min (+ 1 tim 40 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Futomaki - tjock sushirulle
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Uramaki - sushi inside-out (California Rolls)
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gunkan maki - sushibåt/cylindrar
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Temaki - sushiwrap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan