Lägg till ingredienser

Antal strutar: 8

Sushiris kokt

4.0 

dl

Nori ark 20x20cm }

4.0 

blad

Tonfiskfilé

50.0 

gram

Svärdfisk filé

50.0 

gram

Forellrom saltad

50.0 

gram

Vårlök

2.0 

styck

Avokado

2.0 

styck

Wasabipasta }

 

 

 

Tillbehör:

 

Sojasås japansk

 

 

Ingefära inlagd (gari)

 

 

 

Kockskolan:

 

Sushi-skolan >

 

 

Sushiverktyg >

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1212 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 98 gram)

Ingredienser

Visa:

Sushiris kokt 4.0 dl 45%

Nori ark 20x20cm } 4.0 blad 2%

Tonfiskfilé 50.0 gram 6%

Svärdfisk filé 50.0 gram 6%

Forellrom saltad 50.0 gram 5%

Vårlök 2.0 styck 1%

Avokado 2.0 styck 35%

Wasabipasta } 0%

 

Tillbehör:

Sojasås japansk 0%

Ingefära inlagd (gari) 0%

 

Kockskolan:

Sushi-skolan > %

Sushiverktyg > Äts ej

Om fiskhälsa > 0%

Tillagning (10 min + 2 tim )

  1. Tillaga sushiris i god tid enligt recept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.

  2. Skala avokado och skiva fruktköttet. Skär salladslök i 10 cm:s stavar. Skär fisk och skaldjur i bitar/skivor.

  3. Ta ett halvt noriark, lägg en risklump i ena änden, smeta på lite wasabi, lägg på resten av ingredienserna utom fiskrom.

  4. Ta tag i ena hörnet och rulla ihop till en strut. Fukta norikanten så att den klistrar ihop. Toppa med fiskrom och servera snarast.

Kockens kommentar

Nori är havstång (sjögräs) som pressats till ark och sedan rostats över eldslåga. Vanligen köps arken färdigrostade i paket. Sushi med nori bör ätas omedelbart medan arken fortfarande är spröda.

Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Passar till

Sushiris (sumeshi)

Inlagd ingefära (gari)

Murasaki - särskild sojasås

Fler recept inom Sushi

Liknande recept som Temaki - sushiwrap