Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 79

Kcal / portion: 73

GBR (GI) / port: 1
Recept: 363 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Sojasås japansk 2.5 dl 47%
Mirin 0.5 dl 23%
Sake 2.0 msk 10%
Kombu havstång } 6.0 cm 10%
Tillval:
Tamarisoja } 0.5 dl 9%
Tillbehör:
Kockskolan:
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (7 min )
- Skär kombun i centimeterstora bitar.
- Blanda ingredienserna i en glasburk med lock och ställ in i kylskåp.
- Låt stå i en månad eller i ett år. Smaken blir bättre med tiden.
- Snabbvarianten: För att slippa vänta i en månad eller mer, kan man fuska genom att koka upp såsen och låta den sjuda i några minuter. Sila den genom finmaskig sil(-duk) och låt svalna.
Kockens kommentar
Passar till allehanda japansk och koreansk mat.
Fler recept inom Asiatiska såser
Liknande recept som Murasaki - japansk sojasås
-
Sushi-su, sushivinäger
Tid: 5 min (+ 15 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tentsuyu, japansk dippsås till tempura
Tid: 45 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Hemlagad sataysås, mild asiatisk jordnötssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Enkel sojasås
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Avancerad sojasås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Murasaki - japansk sojasås
Tid: 7 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Thaisås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan