Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sushiris kokt

22.0 

dl

Laxfilé färsk

120.0 

gram

Tonfiskfilé

160.0 

gram

Svärdfisk filé

120.0 

gram

Jätteräkor, tigerräkor råa

4.0 

styck

Bläckfisk rensad

60.0 

gram

Forellrom saltad

60.0 

gram

Avokado

1.0 

st stor

Gurka

0.3 

styck

Salladslök

2.0 

styck

Nori ark 20x20cm }

4.0 

blad

Wasabipasta }

 

 

Sesamfrön

 

 

 

Tillbehör:

 

Ingefära inlagd (gari)

 

 

Sojasås japansk

 

 

 

Kockskolan:

 

Sushi-skolan >

 

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Sushiverktyg >

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

Om bläckfiskar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Neethlingshof Sauvignon Blanc

Torrt friskt vitt vin
Pris: 79 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 1142

GBR (GI) / port: 71

Recept: 4567 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 812 gram)

Ingredienser

Visa:

Sushiris kokt 22.0 dl 66%

Laxfilé färsk 120.0 gram 5%

Tonfiskfilé 160.0 gram 5%

Svärdfisk filé 120.0 gram 4%

Jätteräkor, tigerräkor råa 4.0 styck 3%

Bläckfisk rensad 60.0 gram 1%

Forellrom saltad 60.0 gram 2%

Avokado 1.0 st stor 14%

Gurka 0.3 styck 0%

Salladslök 2.0 styck 0%

Nori ark 20x20cm } 4.0 blad 1%

Wasabipasta } 0%

Sesamfrön 0%

 

Tillbehör:

Ingefära inlagd (gari) 0%

Sojasås japansk 0%

 

Kockskolan:

Sushi-skolan > Äts ej

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Sushiverktyg > Äts ej

Om fiskhälsa > Äts ej

Om bläckfiskar > Äts ej

Tillagning (1 tim + 2 tim )

  1. Till 4 portioner med 14 bitar vardera:
    * 3,5 satser sushiris (2,8 liter färdig ris)
    * 1,5 sats nigiri (6 bitar/portion)
    * 3 rullar fotomaki el. uramaki (6 bitar/p.)
    * 1 sats gunkan maki (2 bit/portion)
  2. Begränsa urvalet av huvudingredienser till 6 fisk+skaldjur och till några grönsaker.
  3. Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.

Kockens kommentar

Att tillreda sushi för den ovane är, dels kladdigt, dels ett urvalsproblem, dels en räkneövning för att få ihop rätta ingredienser och mängder. Här ett förslag på en 14-bitars mall. Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Tillhörande recept

Sushiris (sumeshi)

Nigiri zushi

Futomaki - sushirulle

Uramaki - sushirulle

Gunkan maki - sushibåt

Fler recept inom Sushi

Liknande recept som 14 bitars sushi