Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sushiris kokt

14.0 

dl

Laxfilé färsk

100.0 

gram

Tonfiskfilé

100.0 

gram

Jätteräkor, tigerräkor råa

4.0 

styck

Bläckfisk rensad

100.0 

gram

Forellrom saltad

50.0 

gram

Avokado

1.0 

st stor

Gurka

0.3 

styck

Salladslök

1.0 

styck

Nori ark 20x20cm }

2.0 

blad

Wasabipasta }

 

 

 

Tillbehör:

 

Ingefära inlagd (gari)

 

 

Sojasås japansk

 

 

 

Om bläckfiskar >

 

 

Sushiverktyg >

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Om bläckfiskar >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Lager

Pilsnertyp
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 793

GBR (GI) / port: 41

Recept: 3173 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 572 gram)

Ingredienser

Visa:

Sushiris kokt 14.0 dl 60%

Laxfilé färsk 100.0 gram 6%

Tonfiskfilé 100.0 gram 4%

Jätteräkor, tigerräkor råa 4.0 styck 4%

Bläckfisk rensad 100.0 gram 2%

Forellrom saltad 50.0 gram 2%

Avokado 1.0 st stor 21%

Gurka 0.3 styck 0%

Salladslök 1.0 styck 0%

Nori ark 20x20cm } 2.0 blad 0%

Wasabipasta } 0%

 

Tillbehör:

Ingefära inlagd (gari) 0%

Sojasås japansk 0%

 

Om bläckfiskar > Äts ej

Sushiverktyg > Äts ej

Om fiskhälsa > Äts ej

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Om bläckfiskar > Äts ej

Tillagning (1 tim + 2 tim )

  1. Till 4 portioner med 8 bitar vardera:
    * 1 dubbel sats sushiris (1,6 liter färdig ris)
    * 1 sats nigiri (4 bitar/portion)
    * 2 rullar fotomaki el. uramaki (4 bitar/p.)
  2. Begränsa urvalet av huvudingredienser till 4 fisk+skaldjur och till några grönsaker.
  3. Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.

Kockens kommentar

Att tillreda sushi för den ovane är dels kladdigt, dels ett urvalsproblem, dels en räkneövning för att få ihop rätta ingredienser och mängder. Här ett förslag på en 8-bitars portion. Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Tihörande recept

Sushiris (sumeshi)

Nigiri zushi

Futomaki - sushirulle

Uramaki - sushirulle

Fler recept inom Sushi

Liknande recept som 8 bitars sushi