Futomaki - tjock sushirulle

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Futomaki - tjock sushirulle

Lägg till ingredienser

Bitar (8st/rulle): 8

Sushiris kokt

3.0 

dl

Nori ark 20x20cm }

1.0 

blad

Avokado

0.5 

styck

Gurka

0.3 

styck

Salladslök

1.0 

styck

Wasabipasta }

 

 

Sesamfrön

 

 

 

Tillval:

 

Fisk hel urtagen

60.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Sojasås japansk

 

 

Ingefära inlagd (gari)

 

 

 

Kockskolan:

 

Sushi-skolan >

 

 

Sushiverktyg >

 

 

Om fiskhälsa >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 4

Recept: 574 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 64 gram)

Ingredienser

Visa:

Sushiris kokt 3.0 dl 71%

Nori ark 20x20cm } 1.0 blad 1%

Avokado 0.5 styck 18%

Gurka 0.3 styck 3%

Salladslök 1.0 styck 1%

Wasabipasta } 0%

Sesamfrön 0%

 

Tillval:

Fisk hel urtagen 60.0 gram 5%

 

Tillbehör:

Sojasås japansk 0%

Ingefära inlagd (gari) 0%

 

Kockskolan:

Sushi-skolan > Äts ej

Sushiverktyg > Äts ej

Om fiskhälsa > Äts ej

Tillagning (15 min + 2 tim )

  1. Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
  2. Skala avokado och skiva fruktköttet. Skala gurka och skiva i 10 cm:s stavar. Kantskär salladslök och dela på längden. Skär eventuellt fisken i skivor eller bitar.
  3. Forma rullar. Se Sushi-skolan. Länk nederst i ingredienslistan.

Kockens kommentar

Futomaki betyder tjock rulle och är den vanligaste Maki-zushin (sushirullen). Den är standard på svenska sushibarer. Den kan innehålla allt möjligt av grönsaker och av havets frukter. Variera enligt egen smak och råvarutillgång. Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Tillhörande recept

Sushiris (sumeshi)

Sojadressing (murasaki)

Inlagd ingefära (gari)

Fler recept inom Sushi

Liknande recept som Futomaki - tjock sushirulle