Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 4
Recept: 574 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sushiris kokt 3.0 dl 71%
Nori ark 20x20cm } 1.0 blad 1%
Avokado 0.5 styck 18%
Gurka 0.3 styck 3%
Salladslök 1.0 styck 1%
Sesamfrön 0%
Tillval:
Fisk hel urtagen 60.0 gram 5%
Tillbehör:
Kockskolan:
Sushi-skolan > Äts ej
Sushiverktyg > Äts ej
Om fiskhälsa > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 2 tim )
- Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.
- Skala avokado och skiva fruktköttet. Skala gurka och skiva i 10 cm:s stavar. Kantskär salladslök och dela på längden. Skär eventuellt fisken i skivor eller bitar.
- Forma rullar. Se Sushi-skolan. Länk nederst i ingredienslistan.
Kockens kommentar
Futomaki betyder tjock rulle och är den vanligaste Maki-zushin (sushirullen). Den är standard på svenska sushibarer. Den kan innehålla allt möjligt av grönsaker och av havets frukter. Variera enligt egen smak och råvarutillgång. Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).
Tillhörande recept
Fler recept inom Sushi
Liknande recept som Futomaki - tjock sushirulle
-
Sushiris (sushi meshi)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
8 bitars sushi
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
14 bitars sushi
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nigiri sushi / Edo mae zushi - Sushi ā la Tokyo
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Nigiri tamago, sushi med äggstanning
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ålsushi med karamelliserad sojasås
Tid: 20 min (+ 1 tim 40 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Futomaki - tjock sushirulle
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Uramaki - sushi inside-out (California Rolls)
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gunkan maki - sushibåt/cylindrar
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Temaki - sushiwrap
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan