Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 209

Kcal / portion: 630

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2519 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 13%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 200.0 gram 14%
Rödlök 1.0 styck 2%
Cheddar lagrad 100.0 gram 14%
Ägg 6.0 styck 15%
Matlagningsgrädde 2.5 dl 16%
Olivolja 2.0 msk 9%
Rucolasallat 25.0 gram 0%
Honung flytande 2.0 tsk 2%
Tillbehör:
Matbröd 8.0 skivor 25%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och skiva rödlök. Grovriv ost. Skär lax i mindre bitar.
- Knäck äggen i en bunke. Blanda med grädde. Salta och peppra.
- Hetta upp olja i panna på medelvärme. Lägg i löken och fräs den en kort stund.
- Häll i äggsmeten. Sänk till låg värme. Rör om lätt med träslev så att det inte bräns vid. Tillsätt ost och tärnad lax. Lägg på lock och grädda på låg värme.
- När omeletten stelnat rakt igenom, lägg på rucola och ringla över lite honung.
Kockens kommentar
Läs mer om omeletter > Så steks ägg.Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Laxfrittata, krämig laxomelett med cheddar
-
Fransk fylld svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig svensk svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med konjak (efterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelett
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukostfrittata - italiensk fylld omelett
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelett
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan