chinese five spices = spice mixture
cinq épices chinois = feuille d´épices
cinque spezie cinese = miscela di spezie
Chineseische fünf Gewürze = Gewürzmischung
cinco especias Cina = foglia di spezie
Kinesiska fem kryddor är en klassisk, kinesisk mald kryddblandning som innehåller
* kanel
* fänkålsfrön
* kryddnejlika
* anis
* sichuanpeppar
Kryddblandningen kan vara förstärkt med lakritsrot, ingefära, eller chilipeppar.
ANVÄNDNING
Kryddan är lätt sötaktig med klar kanelsmak. Mat med denna krydda får en lätt ton av pepparkaka. Kryddblandningen används främst i asiatiska kött-, fågel-, fisk- och skaldjursrätter som skall kokas länge. Blandas ofta in i sojasåser. Kan även användas för att krydda efterrätter. Krydda med försiktighet. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-10
Läs mer
Recept med Kinesiska Fem krydddor
Det finns 3 recept med Kinesiska Fem krydddor
-
Kungskrabba i svartpepparsås
Tid: 20 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Mongolsk marinerad lammytterfilé
Tid: 15 min (+ 2 tim 30 min) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svarighet: Medel, Receptgivare: