Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2537 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Lammytterfilé 800.0 gram 31%
Jordnötsolja 4.0 msk 18%
Marinad:
Ägg 1.0 styck 2%
Sojasås kinesisk 2.0 msk 1%
Strösocker 2.0 tsk 2%
Salt 1.0 tsk 0%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Maizena ljus 2.0 tsk 1%
Sås:
Kinesiska 5 kryddor 1.0 tsk %
Hoisinsås } 1.0 msk 1%
Sojabönsås } 1.0 msk 1%
Chilisås tomat 1.0 tsk %
Sherry (torr) 2.0 msk 1%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 35%
Gul lök 2.0 styck 4%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Salladslök 2.0 styck 0%
Kockskolan:
Så lagas lammfilé > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 2 tim 30 min )
- Skär köttet i tunna skivor.
- Marinera: Vispa upp ägg med en gaffel i en stor bunke.Tillsätt soja, socker, salt, bakpulver och maizena. Lägg i köttet och blanda väl. Låt marinera 2-3 timmar i rumstemperatur.
- Tillbehör: Koka ris enligt förpackning.
- Skala och skär gul lök i klyftor. Skala och finhacka vitlök. Ansa och skiva salladslök.
- Woka: Hetta upp en (wok-)panna med jordnötsolja på hög värme. När pannan är het tillsätts gul lök som steks under omrörning 1-2 minuter utan att svartbränna. Tag ur. Bryn köttet någon minuter. Lägg tillbaka löken och tillsätt vitlök. Stek kort stund under omrörning.
- Sås: Blanda såsingredienserna och häll ner i woken. Blanda väl och låt allt bli varmt.
- Lägg upp och garnera med rå salladslök.
Kockens kommentar
Mongolerna är kända för att laga goda, möra kötträtter. Mongoliet är en stat i inre Asien mellan Ryska Federationen i norr och Kina i söder, med 2,6 miljoner invånare.
Fler recept inom Lammsadel, lammfilé
Liknande recept som Mongolsk marinerad lammytterfilé
-
Hel lammsadel med ben och kappa, grillad eller tillagad i ugn
Tid: 1 tim 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Urbenad fylld lammsadel till fest
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammytterfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosmarinsdoftande lammfilé med sötsyrliga kantareller och risotto
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Stekt lammytterfilé från sadelbiten med fettkappa
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Örtbakad lammytterfilé
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rödvinsmarinerad lammytterfilé med senapscrème
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: David, Sanna, Fredrik
-
Mongolsk marinerad lammytterfilé
Tid: 15 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammytterfilé med chévrebakade rotsaker
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Rosmarinstekt lammytterfilé med vinägrettpotatis och sockerärtscreme
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan