Mongolsk marinerad lammytterfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mongolsk marinerad lammytterfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammytterfilé

800.0 

gram

Jordnötsolja

4.0 

msk

 

Marinad:

 

Ägg

1.0 

styck

Sojasås kinesisk

2.0 

msk

Strösocker

2.0 

tsk

Salt

1.0 

tsk

Bakpulver

1.0 

tsk

Maizena ljus

2.0 

tsk

 

Sås:

 

Kinesiska 5 kryddor

1.0 

tsk

Hoisinsås }

1.0 

msk

Sojabönsås }

1.0 

msk

Chilisås tomat

1.0 

tsk

Sherry (torr)

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Salladslök

2.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammfilé >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Baron de Ley Reserva

Kryddigt rött vin
Pris: 105 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 634

GBR (GI) / port: 12

Recept: 2537 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 4%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 463 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammytterfilé 800.0 gram 31%

Jordnötsolja 4.0 msk 18%

 

Marinad:

Ägg 1.0 styck 2%

Sojasås kinesisk 2.0 msk 1%

Strösocker 2.0 tsk 2%

Salt 1.0 tsk 0%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Maizena ljus 2.0 tsk 1%

 

Sås:

Kinesiska 5 kryddor 1.0 tsk %

Hoisinsås } 1.0 msk 1%

Sojabönsås } 1.0 msk 1%

Chilisås tomat 1.0 tsk %

Sherry (torr) 2.0 msk 1%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 35%

Gul lök 2.0 styck 4%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Salladslök 2.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Så lagas lammfilé > Äts ej

Tillagning (15 min + 2 tim 30 min )

  1. Skär köttet i tunna skivor.
  2. Marinera: Vispa upp ägg med en gaffel i en stor bunke.Tillsätt soja, socker, salt, bakpulver och maizena. Lägg i köttet och blanda väl. Låt marinera 2-3 timmar i rumstemperatur.
  3. Tillbehör: Koka ris enligt förpackning.
  4. Skala och skär gul lök i klyftor. Skala och finhacka vitlök. Ansa och skiva salladslök.
  5. Woka: Hetta upp en (wok-)panna med jordnötsolja på hög värme. När pannan är het tillsätts gul lök som steks under omrörning 1-2 minuter utan att svartbränna. Tag ur. Bryn köttet någon minuter. Lägg tillbaka löken och tillsätt vitlök. Stek kort stund under omrörning.
  6. Sås: Blanda såsingredienserna och häll ner i woken. Blanda väl och låt allt bli varmt.
  7. Lägg upp och garnera med rå salladslök.

Kockens kommentar

Mongolerna är kända för att laga goda, möra kötträtter. Mongoliet är en stat i inre Asien mellan Ryska Federationen i norr och Kina i söder, med 2,6 miljoner invånare.

Fler recept inom Lammsadel, lammfilé

Liknande recept som Mongolsk marinerad lammytterfilé