Örtbakad lammytterfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Örtbakad lammytterfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammytterfilé

600.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Rosmarin torkad

1.0 

tsk

Timjan torkad

1.0 

tsk

Chilipulver

3.0 

krm

Salt

 

 

Olivolja

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

4.0 

dl

Haricots verts färska

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammfilé >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Meerlust Rubicon

Smakrikt rött vin
Pris: 229 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 522

GBR (GI) / port: 24

Recept: 2090 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 3%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 418 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammytterfilé 600.0 gram 28%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%

Timjan torkad 1.0 tsk 0%

Chilipulver 3.0 krm 0%

Salt 0%

Olivolja 2.0 msk 11%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 4.0 dl 57%

Haricots verts färska 200.0 gram 3%

 

Kockskolan:

Så lagas lammfilé > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 120°C.
  2. Förbered: Skala och mosa vitlök. Gnid in köttet med vitlök, olja, rosmarin, timjan, chilipulver och salt.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Kött: Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme och bryn köttet hastigt runtom till fin stekyta. Sätt in köttet i ugn i cirka 20 minuter, till kärntemperatur 60°C. Låt vila 10 minuter.
  5. Koka haricot verts i cirka 5 minuter.
  6. Skär upp köttet och servera.

Kockens kommentar

Med "lammfilé" avses som regel ytterfilén. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):

 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Läs mer > Om innertemperaturer.

Passar till

Skysås

Fler recept inom Lammsadel, lammfilé

Liknande recept som Örtbakad lammytterfilé