Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Örtbakad lammytterfilé
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 125
Kcal / portion: 522
GBR (GI) / port: 24
Recept: 2090 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammytterfilé 600.0 gram 28%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Chilipulver 3.0 krm 0%
Salt 0%
Olivolja 2.0 msk 11%
Tillbehör:
Långkornigt ris 4.0 dl 57%
Haricots verts färska 200.0 gram 3%
Kockskolan:
Så lagas lammfilé > Äts ej
Om innertemperaturer > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 120°C.
- Förbered: Skala och mosa vitlök. Gnid in köttet med vitlök, olja, rosmarin, timjan, chilipulver och salt.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Kött: Hetta upp olja i en stekpanna på hög värme och bryn köttet hastigt runtom till fin stekyta. Sätt in köttet i ugn i cirka 20 minuter, till kärntemperatur 60°C. Låt vila 10 minuter.
- Koka haricot verts i cirka 5 minuter.
- Skär upp köttet och servera.
Kockens kommentar
Med "lammfilé" avses som regel ytterfilén. Läs mer, klicka på ingrediensen.
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Läs mer > Om innertemperaturer.
Passar till
Fler recept inom Lammsadel, lammfilé
Liknande recept som Örtbakad lammytterfilé
-
Hel lammsadel med ben och kappa, grillad eller tillagad i ugn
Tid: 1 tim 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Urbenad fylld lammsadel till fest
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammytterfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosmarinsdoftande lammfilé med sötsyrliga kantareller och risotto
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Stekt lammytterfilé från sadelbiten med fettkappa
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Örtbakad lammytterfilé
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rödvinsmarinerad lammytterfilé med senapscrème
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: David, Sanna, Fredrik
-
Mongolsk marinerad lammytterfilé
Tid: 15 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammytterfilé med chévrebakade rotsaker
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Rosmarinstekt lammytterfilé med vinägrettpotatis och sockerärtscreme
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan