Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka

Foto: Arne Adler

Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskkarré benfri

500.0 

gram

Salt

0.5 

tsk

Hoisinsås }

0.5 

dl

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Apelsinskal

0.2 

msk

Kinesiska 5 kryddor

0.5 

tsk

Vatten

0.2 

dl

 

Till servering:

 

 

 

Tortilla

4.0 

styck

Salladslök

2.0 

styck

Gurka

0.5 

styck

Böngroddar

2.0 

dl

Hoisinsås }

0.5 

dl

 

Kockskolan:

 

Om anka >

 

 

Så lagas anka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 190

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1947 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 256 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré benfri 500.0 gram 43%

Salt 0.5 tsk 0%

Hoisinsås } 0.5 dl 7%

Ingefära färskriven 1.0 msk 0%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Apelsinskal 0.2 msk 0%

Kinesiska 5 kryddor 0.5 tsk %

Vatten 0.2 dl 0%

 

Till servering: 

Tortilla 4.0 styck 39%

Salladslök 2.0 styck 1%

Gurka 0.5 styck 1%

Böngroddar 2.0 dl 1%

Hoisinsås } 0.5 dl 7%

 

Kockskolan:

Om anka > Äts ej

Så lagas anka > Äts ej

Tillagning (4 tim )

  1. Värm ugnen till 125°C.
  2. Grovriv ingefära. Pressa vitlök. Finriv apelsinskal.
  3. Klappa in köttet med salt. Lägg i ugnssäker kastrull. Blanda kryddorna och apelsinskal. Bred ut över köttet. Slå på vattnet i bottnen av kastrullen. Lägg på lock.
  4. Ugn: Stek i ugn 3-4 timmar tills köttet är smältande mört. Titta till det då och då så att det inte bränns. Mosa köttet med en trägaffel och blanda med stekskyn.
  5. Tillbehör: Värm tortilla. Skiva salladslök tunt. Skala, kärna ur och tärna gurka fint.
  6. Servera köttet varmt med tillbehören.

Kockens kommentar

Detta är inte en pekinganka utan snarare en variant av apelsinanka. Läs mer > Om anka.

Pekinganka (Beijinganka) är stekt  anka med anor från Yuandynastin (1206-1368). Luft pumpas in under huden på ankan via halshålan för att lossa skinnet från fettet. Ankan blancheras sedan i kokhett vatten 2-3 minuter och hängs sedan upp på tork. Den glaseras med melassirap, honung, soja och kryddor. Efter 24 timmar rostas ankan i ugn tills skinnet är glänsande brunt. Servering sker vid bordet där skinn med lite av köttet skärs av och serveras med tillbehör. Resterande kött som inte är genomkokt tillreds ytterligare på olika sätt. En komplicerad process. Se recept > Om anka.

Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett

Liknande recept som Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka