För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Arne Adler

Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskkarré benfri

500.0 

gram

Salt

0.5 

tsk

Hoisinsås }

0.5 

dl

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Apelsinskal

0.2 

msk

Kinesiska 5 kryddor

0.5 

tsk

Vatten

0.2 

dl

 

Till servering:

 

 

 

Tortilla

4.0 

styck

Salladslök

2.0 

styck

Gurka

0.5 

styck

Böngroddar

2.0 

dl

Hoisinsås }

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 189

Kcal / portion: 483

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1930 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 256 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré benfri 500.0 gram 43%

Salt 0.5 tsk 0%

Hoisinsås } 0.5 dl 7%

Ingefära färskriven 1.0 msk 0%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Apelsinskal 0.2 msk 0%

Kinesiska 5 kryddor 0.5 tsk %

Vatten 0.2 dl 0%

 

Till servering: 

Tortilla 4.0 styck 39%

Salladslök 2.0 styck 1%

Gurka 0.5 styck 1%

Böngroddar 2.0 dl 1%

Hoisinsås } 0.5 dl 7%

Tillagning (4 tim )

  1. Värm ugnen till 125°C.
  2. Grovriv ingefära. Pressa vitlök. Finriv apelsinskal.
  3. Klappa in köttet med salt. Lägg i ugnssäker kastrull. Blanda kryddorna och apelsinskal. Bred ut över köttet. Slå på vattnet i bottnen av kastrullen. Lägg på lock.
  4. Ugn: Stek i ugn 3-4 timmar tills köttet är smältande mört. Titta till det då och då så att det inte bränns. Mosa köttet med en trägaffel och blanda med stekskyn.
  5. Tillbehör: Värm tortilla. Skiva salladslök tunt. Skala, kärna ur och tärna gurka fint.
  6. Servera köttet varmt med tillbehören.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett

Liknande recept som Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka