Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 190
Kcal / portion: 487
GBR (GI) / port: 4
Recept: 1947 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkarré benfri 500.0 gram 43%
Salt 0.5 tsk 0%
Hoisinsås } 0.5 dl 7%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Apelsinskal 0.2 msk 0%
Kinesiska 5 kryddor 0.5 tsk %
Vatten 0.2 dl 0%
Till servering:
Tortilla 4.0 styck 39%
Salladslök 2.0 styck 1%
Gurka 0.5 styck 1%
Böngroddar 2.0 dl 1%
Hoisinsås } 0.5 dl 7%
Kockskolan:
Om anka > Äts ej
Så lagas anka > Äts ej
Skapat av: Svenskt kött
Tillagning (4 tim )
- Värm ugnen till 125°C.
- Grovriv ingefära. Pressa vitlök. Finriv apelsinskal.
- Klappa in köttet med salt. Lägg i ugnssäker kastrull. Blanda kryddorna och apelsinskal. Bred ut över köttet. Slå på vattnet i bottnen av kastrullen. Lägg på lock.
- Ugn: Stek i ugn 3-4 timmar tills köttet är smältande mört. Titta till det då och då så att det inte bränns. Mosa köttet med en trägaffel och blanda med stekskyn.
- Tillbehör: Värm tortilla. Skiva salladslök tunt. Skala, kärna ur och tärna gurka fint.
- Servera köttet varmt med tillbehören.
Kockens kommentar
Detta är inte en pekinganka utan snarare en variant av apelsinanka. Läs mer > Om anka.Pekinganka (Beijinganka) är stekt anka med anor från Yuandynastin (1206-1368). Luft pumpas in under huden på ankan via halshålan för att lossa skinnet från fettet. Ankan blancheras sedan i kokhett vatten 2-3 minuter och hängs sedan upp på tork. Den glaseras med melassirap, honung, soja och kryddor. Efter 24 timmar rostas ankan i ugn tills skinnet är glänsande brunt. Servering sker vid bordet där skinn med lite av köttet skärs av och serveras med tillbehör. Resterande kött som inte är genomkokt tillreds ytterligare på olika sätt. En komplicerad process. Se recept > Om anka.
Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan