
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 733

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2931 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 15%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkarré skiva 2 cm 4.0 skivor 34%
Tillbehör:
Potatis 600.0 gram 14%
Smör normalsaltat 50.0 gram 12%
Schalottenlök 8.0 styck 5%
Smör 1.0 msk 3%
Creme fraiche 2.0 dl 22%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Olivolja 1.0 msk 4%
Kockskolan:
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Potatis: Borsta potatis. Skär i klyftor. Halvera schalottenlök. Lägg allt i en ugnsfast form. Klicka över smör. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
- Creme: Skala och finhacka vitlöksklyfta. Blanda alla ingredienser till cremen.
- Stek: Hetta upp smör i en stekpanna. Salta och peppra karrén. Stek cirka 3 minuter på varje sida.
Kockens kommentar
Rosta potatis och alla tycker det var gott, skär den i klyftor och dom älskar den. När löken bakas i sitt skal blir den väldigt söt och god.
Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan