Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskkarré skiva 2 cm

4.0 

skivor

Salt och peppar

 

 

Smör till stekning

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

600.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Schalottenlök

8.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Smör

1.0 

msk

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 208

Kcal / portion: 733

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2931 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 15%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 352 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré skiva 2 cm 4.0 skivor 34%

Salt och peppar 0%

Smör till stekning 0%

 

Tillbehör:

Potatis 600.0 gram 14%

Smör normalsaltat 50.0 gram 12%

Schalottenlök 8.0 styck 5%

Salt och peppar 0%

Smör 1.0 msk 3%

 

Creme fraiche 2.0 dl 22%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Olivolja 1.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskkarré > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Potatis: Borsta potatis. Skär i klyftor. Halvera schalottenlök. Lägg allt i en ugnsfast form. Klicka över smör. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen cirka 30 minuter.
  3. Creme: Skala och finhacka vitlöksklyfta. Blanda alla ingredienser till cremen.
  4. Stek: Hetta upp smör i en stekpanna. Salta och peppra karrén. Stek cirka 3 minuter på varje sida.

Kockens kommentar

Rosta potatis och alla tycker det var gott, skär den i klyftor och dom älskar den. När löken bakas i sitt skal blir den väldigt söt och god.

Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett

Liknande recept som Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme