För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fläskkotlett helt enkelt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskkotlett m. fettkant

4.0 

styck

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Råris

3.0 

dl

Rucolasallat

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas kotlett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Réserve de la Condamine

Smakrikt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 529

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2116 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 342 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkotlett m. fettkant 4.0 styck 51%

Matfett till stekning 2.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Råris 3.0 dl 41%

Rucolasallat 200.0 gram 3%

 

Kockskolan:

Så lagas kotlett > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Tillbehör: Tvätta och förbered sallad, eller andra tillbehör enligt eget önskemål.
  3. Snitta fettkant och hinnan innanför på flera ställen så böjer sig inte kotletten i den heta värmen. Torka av fukt från köttytan.
  4. Stek: Hetta upp matfett i panna och stek köttet på medelhög värme cirka 3 minuter på var sida. Vänd köttet flera gånger vilket jämnare genom­stekning. Salta och peppra.

Kockens kommentar

Om kotletterna förs bryns på båda sidor, eftersteks de på medelvärme.

I ugn: Man kan först steka kotletterna hastigt i panna på var sida och sedan ställa in köttet i ugn på låg värme, vilket ger jämn genomstekning. I 100°C 15-20 minuter, i 150°C 5-10 minuter.

Passar till

Skysås

Råstekt potatis

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett

Liknande recept som Fläskkotlett helt enkelt