Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 596

GBR (GI) / port: 0
Recept: 5956 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 20%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskkarré skiva 2 cm 14.0 skivor 58%
Creme fraiche 3.0 dl 16%
Vispgrädde 4.0 dl 24%
Sambal oelekpasta } 2.0 tsk 0%
Sojasås 1.0 dl 1%
Vitlök 3.0 klyftor 0%
Maizena ljus 0%
Tillbehör:
Potatis 0%
Grönsaker 0%
Kockskolan:
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Förvärm ugnen på 175C.
- Kött: Lägg det råa köttet i långpanna.
- Vispa ihop övriga ingredienser. Häll detta över köttet. Blandningen ska knappt täcka köttet. Skeda sås över köttet, så alla köttbitarna dränks in.
- Stek mitt i ugnen i cirka 60-75 minuter.
- Sås: Tag ut plåten. Plocka ur köttet och sila ner såsen från pannan ner i en kastrull. Värm upp såsen och red med ett par matskedar maizena. Salta eventuellt, några andra kryddor behövs ej.
- Klart att servera tillsammans med exempelvis kokt potatis och grönsakstillbehör.
Kockens kommentar
Receptet från Veronica, Matockbakverkstaden: Här kommer min variant på en välsmakande ugnskotlett. Det som är så bra är att man kan experimentera med smakerna gång från gång. Grunden är grädde, japansk soya och eventuell creme fraiche. Krydda blandningen med vad du vill. Gör gärna i långpanna, så har du mat i flera dagar. Bra matlådemat också. Välj vilket kött du vill, med eller utan ben, fläskkotlett, karrékotlett, kycklingfilé och så vidare. I det här receptet valde jag benfri karrékotlett. Säljs ofta i storpack i butikerna.Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Ungslagade karrékotletter i krämig sås
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan