Pannstekt skivad fläskkarré

Foto: RandomTopicsWithHumor

Pannstekt skivad fläskkarré

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskkarré skiva 2 cm

4.0 

skivor

Smör och/el. matolja

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 323

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1294 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 21%

Fett: 17%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 135 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré skiva 2 cm 4.0 skivor 76%

Smör och/el. matolja 2.0 msk 16%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas fläskkarré > Äts ej

Kock: Kockskolan

Uppdragsgivare: Kockskolan

Tillagning

Se film, klicka på "Random Topics" under bilden.

  1. Hetta upp matfett på högsta värme. Lägg i karrén och bryn köttet på båda sidor.
  2. Sänk värmen och efterstek ett par minuter per sida. Vänd gärna flera gånger, vilket ger mer jämnstekt kött. Salta och peppra.

PS: Att steka lök och annat samtidigt med köttet som i filmen, ger sämre stekresultat för köttet. Smaksättning med soja och annat enligt eget önskemål.

Kockens kommentar

Fläskkarré är lättlagat och svår att misslyckas med. Köttet är fettrikt och tål att överstekas en del. Läs mer > Så lagas fläskkarré.

Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett

Liknande recept som Pannstekt skivad fläskkarré