Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 323

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1294 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 21%
Fett: 17%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskkarré skiva 2 cm 4.0 skivor 76%
Smör och/el. matolja 2.0 msk 16%
Kockskolan:
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kockskolan
Tillagning
Se film, klicka på "Random Topics" under bilden.
- Hetta upp matfett på högsta värme. Lägg i karrén och bryn köttet på båda sidor.
- Sänk värmen och efterstek ett par minuter per sida. Vänd gärna flera gånger, vilket ger mer jämnstekt kött. Salta och peppra.
PS: Att steka lök och annat samtidigt med köttet som i filmen, ger sämre stekresultat för köttet. Smaksättning med soja och annat enligt eget önskemål.
Kockens kommentar
Fläskkarré är lättlagat och svår att misslyckas med. Köttet är fettrikt och tål att överstekas en del. Läs mer > Så lagas fläskkarré.Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Pannstekt skivad fläskkarré
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan