Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 577

GBR (GI) / port: 12
Recept: 2306 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kotlett benfri, ej fettkant 4.0 st stora 31%
Frityrolja till fritering Äts ej
Fettupptag vid fritering 25.0 gram 10%
Om fettupptag > Äts ej
Panering som äts:
Se kockens kommentar Äts ej
Vetemjöl 20.0 gram 3%
Ägg 50.0 gram 3%
Panko ströbröd 50.0 gram 9%
Tillbehör:
Ris 3.0 dl 38%
Vitkål strimlad 200.0 gram 3%
Tonkatsusås 1.0 dl 5%
Kockskolan:
Så lagas kotlett > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Så friteras kött > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på"Japanese Cooking" under bilden.
- Sås: Tonkatsusås förekommer i asiatiska butiker, men kan enkelt tillredas själv. Klicka på ingrediens Tonkatsusås.
- Ris kokas enligt anvisning på förpackning.
- Skär bort ben och fettkant på kotletterna. Platta ut till 1,5 centimeter tjocka. Strimla vitkål mycket tunt.
- Panering: För själva paneringen behövs mer ingredienser än vad som anges i receptet. Häll mjöl på en tallrik, och panko på en annan. Pankon skall vara finkornig. Är den grovkornig krossa den lätt i en mortel, men inte till pulver. Vispa upp ägg i en skål. Vänd kotletterna i mjöl, skaka av överskott, sedan i äggsmeten och sist i panko. Klappa lätt in Pankon så att den fäster. Låt vila 5-10 minuter så att paneringen fäster ordentligt.
- Värm oljan till 175°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera kotletterna tills gyllenbruna med krispig panering. Det tar 5-8 minuter totalt. Vänd dem några gånger under stektiden.
- Ta ur och låt rinna av på galler eller hushållspapper.
- Servera: Skär i tjocka skivor. Serveras med finskuren vitkål och tonkatsusås.
Kockens kommentar
Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Kotlett utan ben med panering och fettupptag väger tillagad 250 gram per portion, varav panering 35%. Energimängd drygt 300 Kcal, varav 44% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.Tonkatsu (jap. ton = gris, katsu = kotlett från franskans côtelette) är en japansk maträtt bestående av fläskytterfilé (kotlett utan ben), som dubbelpaneras med panko och friteras. Rätten skapades på 1800-talet för att efterlikna europeisk kokkonst och tillreddes ursprungligen av biffkött. Som tillbehör serveras vanligtvis tunt strimlad vitkål och tonkatusås. Rätten förekommer även i Korea (don-gaseu, eller don-kkaseu).
Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan