Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 602

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2409 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Fläskkotlett m. fettkant 4.0 styck 45%
Rosmarin 1.0 kvist 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Olivolja 2.0 msk 9%
Smör normalsaltat 1.0 msk 4%
Tillbehör:
Kvisttomater 6.0 styck 4%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Timjan 2.0 kvistar 0%
Olivolja 0.5 dl 16%
Borlottibönor konserv 1.0 burk 18%
Persilja 0%
Kockskolan:
Så lagas kotlett > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på grill.
- Tillbehör: Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i botten på en ugnsfast form. Halvera tomaterna och lägg dom på löken med skinnsidan upp. Strö över timjan och ringla över olivolja. Strö över lite salt och peppar. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter, tomatskalen ska bli lite brända.
- Tag ut tomaterna. Dra av det mesta av tomatskalet. Häll av vätskan från bönburken. Blanda försiktigt med tomaterna. Pressa över citron. Vänd i hackad persilja. Värm på.
- Kött: Riv citronskal. Blanda med olivolja. Doppa rosmarinkvisten däri. Pensla köttet lätt och lägg i het stekpanna.
- Pensla på med citron/rosmarinoljan. Lägg i en klick smör, ös lite med fettet. Salta och peppra.
- Grilla tills köttet är klart, cirka 2-3 minuter på varje sida.
Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan