Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskkotlett m. fettkant

4.0 

styck

Rosmarin

1.0 

kvist

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Olivolja

2.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Kvisttomater

6.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Timjan

2.0 

kvistar

Olivolja

0.5 

dl

Borlottibönor konserv

1.0 

burk

Persilja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas kotlett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 139

Kcal / portion: 602

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2409 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 435 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkotlett m. fettkant 4.0 styck 45%

Rosmarin 1.0 kvist 0%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Olivolja 2.0 msk 9%

Smör normalsaltat 1.0 msk 4%

 

Tillbehör:

Kvisttomater 6.0 styck 4%

Gul lök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Timjan 2.0 kvistar 0%

Olivolja 0.5 dl 16%

Borlottibönor konserv 1.0 burk 18%

Persilja 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så lagas kotlett > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Tillbehör: Skala och hacka lök och vitlök. Lägg i botten på en ugnsfast form. Halvera tomaterna och lägg dom på löken med skinnsidan upp. Strö över timjan och ringla över olivolja. Strö över lite salt och peppar. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter, tomatskalen ska bli lite brända.
  3. Tag ut tomaterna. Dra av det mesta av tomatskalet. Häll av vätskan från bönburken. Blanda försiktigt med tomaterna. Pressa över citron. Vänd i hackad persilja. Värm på.
  4. Kött: Riv citronskal. Blanda med olivolja. Doppa rosmarinkvisten däri. Pensla köttet lätt och lägg i het stekpanna.
  5. Pensla på med citron/rosmarinoljan. Lägg i en klick smör, ös lite med fettet. Salta och peppra.
  6. Grilla tills köttet är klart, cirka 2-3 minuter på varje sida.

Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett

Liknande recept som Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor