Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast

Foto: Joakim Carlström

Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lutfisk urvattnad

1.0 

kilo

Olivolja

2.0 

msk

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Salt

 

 

 

Sockerärter

100.0 

gram

Ärtskott

30.0 

gram

Gröna ärter färska

50.0 

gram

Grön sparris färsk

12.0 

styck

Rädisor

16.0 

styck

Rucolasallat

 

 

Rosésallat

 

 

 

Chilifrukt röd

0.5 

st liten

Lingonsylt rårörda lättsockrad

0.5 

dl

Lime färskpressad

0.5 

styck

Yoghurt naturell 3%

1.0 

dl

 

Rågbröd

4.0 

skivor

Vårlök

50.0 

gram

Sardellfilé i burk

4.0 

styck

Creme fraiche

1.0 

dl

Citronjuice

1.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1655 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 538 gram)

Ingredienser

Visa:

Lutfisk urvattnad 1.0 kilo 16%

Olivolja 2.0 msk 14%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Salt 0%

 

Sockerärter 100.0 gram 2%

Ärtskott 30.0 gram 1%

Gröna ärter färska 50.0 gram 2%

Grön sparris färsk 12.0 styck 4%

Rädisor 16.0 styck 1%

Rucolasallat 0%

Rosésallat 0%

 

Chilifrukt röd 0.5 st liten 0%

Lingonsylt rårörda lättsockrad 0.5 dl 2%

Lime färskpressad 0.5 styck 0%

Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 4%

 

Rågbröd 4.0 skivor 30%

Vårlök 50.0 gram 1%

Sardellfilé i burk 4.0 styck 2%

Creme fraiche 1.0 dl 20%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

Tillagning (30 min + 24 tim )

  1. Vattna ur lutfisk över natten. Skär i portionsbitar. Vira in dem i plastfolie. Koka bitarna som vanligt 6 minuter i micron.
  2. Låt svalna på hushållspapper. Pensla med olivolja och citronsaft. Grilla lutfisken i panna eller på grill 1 minut på vardera sidan.
  3. Mixa chili, lingon, lime och yoghurt till en slät crème. Låt stå i kylen tills lutfisken skall serveras.
  4. Skölj och blanda salladen.
  5. Finhacka vårlök och sardeller. Blanda med crème fraîche. Smaka av med citron. Bred röran på mörkt bröd.

Fler recept inom Lutfisk

Liknande recept som Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast