Bli medlem (gratis)
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 830

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3320 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 6%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lutfisk urvattnad 1.0 kilo 8%
Parmaskinka skivad 8.0 skivor 7%
Smör+olja till stekning 2.0 msk 6%
Bulgursallad
Bulgur gryn 3.0 dl 26%
Grönsaksbuljong } 6.0 dl 1%
Rapsolja 2.0 dl 45%
Salladslök 5.0 st små 0%
Citron (juice+kött) 2.0 st små 2%
Persilja 0%
Gräslök 0%
Sockerärter 150.0 gram 2%
Rädisor 1.0 knippe 1%
Knippmorot 8.0 styck 4%
Vaxbönor färska 150.0 gram 1%
Vit sparris färsk 250.0 gram 2%
Kockskolan:
Så lagas vit sparris > Äts ej
Skapat av: Lutfiskens vänner
Kock: Team Milko
Tillagning (25 min )
- Stycka fisk i lite avlånga portionsbitar. Salta och peppra. Vira parmaskinka runt varje bit. Rulla in bitarna i plastfolie som smällkarameller. Lägg på fat. Baka i micron på full effekt i cirka 5 minuter.
- Låt vila en stund. Tag bitarna ur folien. Stek dem runtom i riktigt het panna i smör och olja till fin färg.
- Koka upp grönsaksbuljong. Häll i bulgur. Koka cirka 8 minuter.
- Hacka persilja och gräslök. Blanda med rivet citronskal och -juice, rapsolja, salt och peppar.
- Skrubba morötter. Skala sparris. Snoppa vaxbönor. Förväll primörerna var för sig någon minut.
- Blanda bulguren med grönsakerna och de mesta av citron/örtoljan. Lägg upp på tallrik. Ringla resterande olja runtom. Dela lutfisken på mitten och lägg ovanpå.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan