För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Joakim Carlström

Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lutfisk urvattnad

1.0 

kilo

Parmaskinka skivad

8.0 

skivor

Smör+olja till stekning

2.0 

msk

 

Bulgursallad

 

 

 

Bulgur gryn

3.0 

dl

Grönsaksbuljong }

6.0 

dl

Rapsolja

2.0 

dl

Salladslök

5.0 

st små

Citron (juice+kött)

2.0 

st små

Persilja

 

 

Gräslök

 

 

 

Sockerärter

150.0 

gram

Rädisor

1.0 

knippe

Knippmorot

8.0 

styck

Vaxbönor färska

150.0 

gram

Vit sparris färsk

250.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas vit sparris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 100

Kcal / portion: 830

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3320 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 6%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 833 gram)

Ingredienser

Visa:

Lutfisk urvattnad 1.0 kilo 8%

Parmaskinka skivad 8.0 skivor 7%

Smör+olja till stekning 2.0 msk 6%

 

Bulgursallad 

Bulgur gryn 3.0 dl 26%

Grönsaksbuljong } 6.0 dl 1%

Rapsolja 2.0 dl 45%

Salladslök 5.0 st små 0%

Citron (juice+kött) 2.0 st små 2%

Persilja 0%

Gräslök 0%

 

Sockerärter 150.0 gram 2%

Rädisor 1.0 knippe 1%

Knippmorot 8.0 styck 4%

Vaxbönor färska 150.0 gram 1%

Vit sparris färsk 250.0 gram 2%

 

Kockskolan:

Så lagas vit sparris > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Stycka fisk i lite avlånga portionsbitar. Salta och peppra. Vira parmaskinka runt varje bit. Rulla in bitarna i plastfolie som smällkarameller. Lägg på fat. Baka i micron på full effekt i cirka 5 minuter.
  2. Låt vila en stund. Tag bitarna ur folien. Stek dem runtom i riktigt het panna i smör och olja till fin färg.
  3. Koka upp grönsaksbuljong. Häll i bulgur. Koka cirka 8 minuter.
  4. Hacka persilja och gräslök. Blanda med rivet citronskal och -juice, rapsolja, salt och peppar.
  5. Skrubba morötter. Skala sparris. Snoppa vaxbönor. Förväll primörerna var för sig någon minut.
  6. Blanda bulguren med grönsakerna och de mesta av citron/örtoljan. Lägg upp på tallrik. Ringla resterande olja runtom. Dela lutfisken på mitten och lägg ovanpå.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer