Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer

Foto: Joakim Carlström

Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lutfisk urvattnad

1.0 

kilo

Parmaskinka skivad

8.0 

skivor

Smör+olja till stekning

2.0 

msk

 

Bulgursallad

 

 

 

Bulgur gryn

3.0 

dl

Grönsaksbuljong }

6.0 

dl

Rapsolja

2.0 

dl

Salladslök

5.0 

st små

Citron juice+fruktkött

2.0 

st små

Persilja

 

 

Gräslök

 

 

 

Sockerärter

150.0 

gram

Rädisor

1.0 

knippe

Knippmorot

8.0 

styck

Vaxbönor färska

150.0 

gram

Vit sparris färsk

250.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så lagas vit sparris >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 870

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3479 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 6%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 864 gram)

Ingredienser

Visa:

Lutfisk urvattnad 1.0 kilo 8%

Parmaskinka skivad 8.0 skivor 7%

Smör+olja till stekning 2.0 msk 6%

 

Bulgursallad 

Bulgur gryn 3.0 dl 24%

Grönsaksbuljong } 6.0 dl 1%

Rapsolja 2.0 dl 43%

Salladslök 5.0 st små 0%

Citron juice+fruktkött 2.0 st små 2%

Persilja 0%

Gräslök 0%

 

Sockerärter 150.0 gram 1%

Rädisor 1.0 knippe 1%

Knippmorot 8.0 styck 4%

Vaxbönor färska 150.0 gram 1%

Vit sparris färsk 250.0 gram 2%

 

Kockskolan:

Så lagas vit sparris > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Stycka fisk i lite avlånga portionsbitar. Salta och peppra. Vira parmaskinka runt varje bit. Rulla in bitarna i plastfolie som smällkarameller. Lägg på fat. Baka i micron på full effekt i cirka 5 minuter.
  2. Låt vila en stund. Tag bitarna ur folien. Stek dem runtom i riktigt het panna i smör och olja till fin färg.
  3. Koka upp grönsaksbuljong. Häll i bulgur. Koka cirka 8 minuter.
  4. Hacka persilja och gräslök. Blanda med rivet citronskal och -juice, rapsolja, salt och peppar.
  5. Skrubba morötter. Skala sparris. Snoppa vaxbönor. Förväll primörerna var för sig någon minut.
  6. Blanda bulguren med grönsakerna och de mesta av citron/örtoljan. Lägg upp på tallrik. Ringla resterande olja runtom. Dela lutfisken på mitten och lägg ovanpå.

Fler recept inom Lutfisk

Liknande recept som Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer