Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 101

Kcal / portion: 870

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3479 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 6%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lutfisk urvattnad 1.0 kilo 8%
Parmaskinka skivad 8.0 skivor 7%
Smör+olja till stekning 2.0 msk 6%
Bulgursallad
Bulgur gryn 3.0 dl 24%
Grönsaksbuljong } 6.0 dl 1%
Rapsolja 2.0 dl 43%
Salladslök 5.0 st små 0%
Citron juice+fruktkött 2.0 st små 2%
Persilja 0%
Gräslök 0%
Sockerärter 150.0 gram 1%
Rädisor 1.0 knippe 1%
Knippmorot 8.0 styck 4%
Vaxbönor färska 150.0 gram 1%
Vit sparris färsk 250.0 gram 2%
Kockskolan:
Så lagas vit sparris > Äts ej
Skapat av: Lutfiskens vänner
Kock: Team Milko
Tillagning (25 min )
- Stycka fisk i lite avlånga portionsbitar. Salta och peppra. Vira parmaskinka runt varje bit. Rulla in bitarna i plastfolie som smällkarameller. Lägg på fat. Baka i micron på full effekt i cirka 5 minuter.
- Låt vila en stund. Tag bitarna ur folien. Stek dem runtom i riktigt het panna i smör och olja till fin färg.
- Koka upp grönsaksbuljong. Häll i bulgur. Koka cirka 8 minuter.
- Hacka persilja och gräslök. Blanda med rivet citronskal och -juice, rapsolja, salt och peppar.
- Skrubba morötter. Skala sparris. Snoppa vaxbönor. Förväll primörerna var för sig någon minut.
- Blanda bulguren med grönsakerna och de mesta av citron/örtoljan. Lägg upp på tallrik. Ringla resterande olja runtom. Dela lutfisken på mitten och lägg ovanpå.
Fler recept inom Lutfisk
Liknande recept som Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Saltbakad lutfisk med kalvsky smaksatt med äpple och kryddpeppar, gurksalsa och selleripuré
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Team Milko
-
Lutfisk i dillsås med ansjovis
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nils Molinder
-
Lätt och luftig lutfiskpudding med sås på gröna ärter
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Team Milko
-
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Team Milko
-
Lutfisk ”escabeche”, marinerad lutfisk med örtsallad och aioli
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Jonas Dahlbom
-
Pelles heta lutfisk
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pelle Johansson
-
Brandade à la Suedoise - provensalsk fiskröra
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lutfiskvårrulle med baconnubb, grönärtskräm och örtsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Team Milko