Pelles heta lutfisk

Foto: Lars Paulsson

Pelles heta lutfisk

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lutfisk urvattnad

700.0 

gram

Chilifrukt färsk

1.0 

styck

Vitpeppar

 

 

 

Sås

 

 

 

Avokado

2.0 

styck

Mango

0.5 

styck

Koriander färsk

0.5 

kruka

Lime färskpressad

1.0 

styck

Svartpeppar

 

 

Tabasco grön

 

 

Olivolja

 

 

Örtkryddor färska

 

 

 

Sallad

 

 

 

Långkornigt ris kokt

2.0 

gram

Babyspenat

100.0 

gram

Örtkryddor färska

 

 

Olivolja

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 184

GBR (GI) / port: 0

Recept: 734 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 290 gram)

Ingredienser

Visa:

Lutfisk urvattnad 700.0 gram 25%

Chilifrukt färsk 1.0 styck 1%

Vitpeppar 0%

 

Sås 

Avokado 2.0 styck 58%

Mango 0.5 styck 11%

Koriander färsk 0.5 kruka 0%

Lime färskpressad 1.0 styck 2%

Svartpeppar 0%

Tabasco grön 0%

Olivolja 0%

Örtkryddor färska 0%

 

Sallad 

Långkornigt ris kokt 2.0 gram 0%

Babyspenat 100.0 gram 2%

Örtkryddor färska 0%

Olivolja 0%

Salt 0%

Tillagning (20 min + 24 tim )

  1. Koka ris och lägg lutfisk i blöt kvällen innan ni skall laga Pelles heta lutfisk.
  2. Skala och finhacka avokado och mango. Hacka koriander. Blanda avokado, mango och koriander. Rör ner tabasco och olivolja till en sås. Pressa i saften av lime. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Hacka grovt de färska örter ni tycker om och har tillgång till. Blanda dem med ris och babyspenat. Vänd ner några matskedar olivolja. Salta.
  4. Hacka chili fint. Strö den över lutfisken. Peppra med några varv på vitpepparkvarnen. Koka fisken i mikro enligt anvisningarna på paketet, 7-8 minuter. Bjud lutfisken med såsen och salladen.

Fler recept inom Lutfisk

Liknande recept som Pelles heta lutfisk