Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 184

GBR (GI) / port: 0
Recept: 734 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lutfisk urvattnad 700.0 gram 25%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 1%
Vitpeppar 0%
Sås
Avokado 2.0 styck 58%
Mango 0.5 styck 11%
Koriander färsk 0.5 kruka 0%
Lime färskpressad 1.0 styck 2%
Svartpeppar 0%
Tabasco grön 0%
Olivolja 0%
Sallad
Långkornigt ris kokt 2.0 gram 0%
Babyspenat 100.0 gram 2%
Olivolja 0%
Salt 0%
Skapat av: Lutfiskens vänner
Kock: Pelle Johansson
Tillagning (20 min + 24 tim )
- Koka ris och lägg lutfisk i blöt kvällen innan ni skall laga Pelles heta lutfisk.
- Skala och finhacka avokado och mango. Hacka koriander. Blanda avokado, mango och koriander. Rör ner tabasco och olivolja till en sås. Pressa i saften av lime. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
- Hacka grovt de färska örter ni tycker om och har tillgång till. Blanda dem med ris och babyspenat. Vänd ner några matskedar olivolja. Salta.
- Hacka chili fint. Strö den över lutfisken. Peppra med några varv på vitpepparkvarnen. Koka fisken i mikro enligt anvisningarna på paketet, 7-8 minuter. Bjud lutfisken med såsen och salladen.
Fler recept inom Lutfisk
Liknande recept som Pelles heta lutfisk
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Saltbakad lutfisk med kalvsky smaksatt med äpple och kryddpeppar, gurksalsa och selleripuré
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Team Milko
-
Lutfisk i dillsås med ansjovis
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nils Molinder
-
Lätt och luftig lutfiskpudding med sås på gröna ärter
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Team Milko
-
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Team Milko
-
Lutfisk ”escabeche”, marinerad lutfisk med örtsallad och aioli
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Jonas Dahlbom
-
Pelles heta lutfisk
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pelle Johansson
-
Brandade à la Suedoise - provensalsk fiskröra
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lutfiskvårrulle med baconnubb, grönärtskräm och örtsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Team Milko