
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 77

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1655 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lutfisk urvattnad 1.0 kilo 16%
Olivolja 2.0 msk 14%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Salt 0%
Sockerärter 100.0 gram 2%
Ärtskott 30.0 gram 1%
Gröna ärter färska 50.0 gram 2%
Grön sparris färsk 12.0 styck 4%
Rädisor 16.0 styck 1%
Rucolasallat 0%
Rosésallat 0%
Chilifrukt röd 0.5 st liten 0%
Lingonsylt rårörda lättsockrad 0.5 dl 2%
Lime färskpressad 0.5 styck 0%
Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 4%
Rågbröd 4.0 skivor 30%
Vårlök 50.0 gram 1%
Sardellfilé i burk 4.0 styck 2%
Creme fraiche 1.0 dl 20%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Skapat av: Lutfiskens vänner
Kock: Team Milko
Tillagning (30 min + 24 tim )
- Vattna ur lutfisk över natten. Skär i portionsbitar. Vira in dem i plastfolie. Koka bitarna som vanligt 6 minuter i micron.
- Låt svalna på hushållspapper. Pensla med olivolja och citronsaft. Grilla lutfisken i panna eller på grill 1 minut på vardera sidan.
- Mixa chili, lingon, lime och yoghurt till en slät crème. Låt stå i kylen tills lutfisken skall serveras.
- Skölj och blanda salladen.
- Finhacka vårlök och sardeller. Blanda med crème fraîche. Smaka av med citron. Bred röran på mörkt bröd.
Fler recept inom Lutfisk
Liknande recept som Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Saltbakad lutfisk med kalvsky smaksatt med äpple och kryddpeppar, gurksalsa och selleripuré
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Team Milko
-
Lutfisk i dillsås med ansjovis
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nils Molinder
-
Lätt och luftig lutfiskpudding med sås på gröna ärter
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Team Milko
-
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Team Milko
-
Lutfisk ”escabeche”, marinerad lutfisk med örtsallad och aioli
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Jonas Dahlbom
-
Pelles heta lutfisk
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pelle Johansson
-
Brandade à la Suedoise - provensalsk fiskröra
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lutfiskvårrulle med baconnubb, grönärtskräm och örtsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Team Milko