Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 728

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2911 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 13%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Filodegsark (50x25cm) 4.0 styck 20%
Lutfisk urvattnad 400.0 gram 4%
Bacon som knapersteks} 140.0 gram 11%
Gräslök 1.0 knippe 0%
Salladslök 3.0 st små 0%
Parmesan nyriven 2.0 dl 12%
Ägg 1.0 styck 2%
Frityrolja till fritering 1.0 liter 27%
Blandsallat 0%
Grönärtskräm
Gröna ärter frysta 5.0 dl 7%
Grönsaksbuljong } 5.0 dl 1%
Grädde 1.0 dl 12%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Smör normalsaltat 1.0 msk 3%
Kockskolan:
Om filodeg > Äts ej
Skapat av: Lutfiskens vänner
Kock: Team Milko
Tillagning (30 min )
- Salta fisk. Linda in i plastfolie. Välj gärna ändbiten eller en så fast bit som möjligt. Lägg fisken på fat. Koka 3 minuter i micron på full effekt. Låt fisken vila.
- Hacka bacon i fina tärningar. Rosta i stekpanna tills de är knapriga.
- Strimla salladslök. Hacka gräslök. Riv parmesan. Tag fisken ur plasten. Skär i små tärningar. Blanda allt. Salta och peppra efter behag.
- Pensla kanterna på filodeg med uppvispat ägg. Lägg en liten klick fyllning en bit in från kanten på varje filoark. Vik över och vik in kanterna. Rulla ihop.
- Fritera vårrullarna i fritös eller i stekpanna med rikligt med olja tills de är gyllenbruna. Servera direkt med grönärtskräm och örtsallad.
- Koka upp buljong, grädde, pressad vitlök och smör. Lägg i ärtor. Koka cirka 3 minuter. Häll av och spara spadet. Koka ihop tills hälften återstår.
- Mixa ärtorna med stavmixer. Späd med spad till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Lutfisk
Liknande recept som Lutfiskvårrulle med baconnubb, grönärtskräm och örtsallad
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Saltbakad lutfisk med kalvsky smaksatt med äpple och kryddpeppar, gurksalsa och selleripuré
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Team Milko
-
Lutfisk i dillsås med ansjovis
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nils Molinder
-
Lätt och luftig lutfiskpudding med sås på gröna ärter
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Team Milko
-
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Team Milko
-
Lutfisk ”escabeche”, marinerad lutfisk med örtsallad och aioli
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Jonas Dahlbom
-
Pelles heta lutfisk
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pelle Johansson
-
Brandade à la Suedoise - provensalsk fiskröra
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lutfiskvårrulle med baconnubb, grönärtskräm och örtsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Team Milko