Lutfiskvårrulle med baconnubb, grönärtskräm och örtsallad

Foto: Joakim Carlström

Lutfiskvårrulle med baconnubb, grönärtskräm och örtsallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Filodegsark (50x25cm)

4.0 

styck

Lutfisk urvattnad

400.0 

gram

Bacon som knapersteks}

140.0 

gram

Gräslök

1.0 

knippe

Salladslök

3.0 

st små

Parmesan nyriven

2.0 

dl

Ägg

1.0 

styck

Frityrolja till fritering

1.0 

liter

Blandsallat

 

 

 

Grönärtskräm

 

 

 

Gröna ärter frysta

5.0 

dl

Grönsaksbuljong }

5.0 

dl

Grädde

1.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om filodeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 158

Kcal / portion: 728

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2911 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 13%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 460 gram)

Ingredienser

Visa:

Filodegsark (50x25cm) 4.0 styck 20%

Lutfisk urvattnad 400.0 gram 4%

Bacon som knapersteks} 140.0 gram 11%

Gräslök 1.0 knippe 0%

Salladslök 3.0 st små 0%

Parmesan nyriven 2.0 dl 12%

Ägg 1.0 styck 2%

Frityrolja till fritering 1.0 liter 27%

Blandsallat 0%

 

Grönärtskräm 

Gröna ärter frysta 5.0 dl 7%

Grönsaksbuljong } 5.0 dl 1%

Grädde 1.0 dl 12%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Smör normalsaltat 1.0 msk 3%

 

Kockskolan:

Om filodeg > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Salta fisk. Linda in i plastfolie. Välj gärna ändbiten eller en så fast bit som möjligt. Lägg fisken på fat. Koka 3 minuter i micron på full effekt. Låt fisken vila.
  2. Hacka bacon i fina tärningar. Rosta i stekpanna tills de är knapriga.
  3. Strimla salladslök. Hacka gräslök. Riv parmesan. Tag fisken ur plasten. Skär i små tärningar. Blanda allt. Salta och peppra efter behag.
  4. Pensla kanterna på filodeg med uppvispat ägg. Lägg en liten klick fyllning en bit in från kanten på varje filoark. Vik över och vik in kanterna. Rulla ihop.
  5. Fritera vårrullarna i fritös eller i stekpanna med rikligt med olja tills de är gyllenbruna. Servera direkt med grönärtskräm och örtsallad.
  6. Koka upp buljong, grädde, pressad vitlök och smör. Lägg i ärtor. Koka cirka 3 minuter. Häll av och spara spadet. Koka ihop tills hälften återstår.
  7. Mixa ärtorna med stavmixer. Späd med spad till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Lutfisk

Liknande recept som Lutfiskvårrulle med baconnubb, grönärtskräm och örtsallad