Brandade ā la Suedoise - provensalsk fiskröra

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Brandade ā la Suedoise - provensalsk fiskröra

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lutfisk urvattnad

400.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Potatis kokt

500.0 

gram

Vitlök torkad

6.0 

klyftor

Oliver svarta kalamata

300.0 

gram

Smör normalsaltat

85.0 

gram

Fänkål

1.5 

styck

Tomater

4.0 

styck

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Beck´s

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2010 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 508 gram)

Ingredienser

Visa:

Lutfisk urvattnad 400.0 gram 5%

el. annan vitfisk 0%

Potatis kokt 500.0 gram 21%

Vitlök torkad 6.0 klyftor 3%

Oliver svarta kalamata 300.0 gram 21%

Smör normalsaltat 85.0 gram 31%

Fänkål 1.5 styck 5%

Tomater 4.0 styck 3%

Olivolja till stekning 2.0 msk 11%

Persilja till garnering 0%

Tillagning (15 min + 30 min )

  1. Skala och koka potatisen och koka fisk om detta inte redan finns klart.
  2. Skala och hacka vitlök. Hacka persilja. Mosa potatis med vitlök och fisk. Blanda in smör. Värm på om så behövs. Smaka av med salt.
  3. Ansa och skär fänkål i cm-stora bitar. Lägg i en stekkastrull. Tärna tomater och tillsätt oliver. Stek cirka 5 minuter i olivolja.
  4. Bred ut grönsakerna på fat eller tallrik. Lägg fiskmoset över. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Detta är en utmärkt rätt om man har överbliven kokt vitfisk, lutfisk och kokt potatis.

Brandade är en provensalsk fiskröra som också förekommer i Portugal. Ursprungligen tillagad av torkad kabeljo/vitfisk mosad till krämig röra med olivolja, mjölk och vitlök, som vanligen värms. Ibland tillsätts även tryffel. Förekommer i olika varianter.

Fler recept inom Lutfisk

Liknande recept som Brandade ā la Suedoise - provensalsk fiskröra