Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 503

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2010 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 7%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lutfisk urvattnad 400.0 gram 5%
Potatis kokt 500.0 gram 21%
Vitlök torkad 6.0 klyftor 3%
Oliver svarta kalamata 300.0 gram 21%
Smör normalsaltat 85.0 gram 31%
Fänkål 1.5 styck 5%
Tomater 4.0 styck 3%
Olivolja till stekning 2.0 msk 11%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 30 min )
- Skala och koka potatisen och koka fisk om detta inte redan finns klart.
- Skala och hacka vitlök. Hacka persilja. Mosa potatis med vitlök och fisk. Blanda in smör. Värm på om så behövs. Smaka av med salt.
- Ansa och skär fänkål i cm-stora bitar. Lägg i en stekkastrull. Tärna tomater och tillsätt oliver. Stek cirka 5 minuter i olivolja.
- Bred ut grönsakerna på fat eller tallrik. Lägg fiskmoset över. Garnera med persilja.
Kockens kommentar
Detta är en utmärkt rätt om man har överbliven kokt vitfisk, lutfisk och kokt potatis.
Brandade är en provensalsk fiskröra som också förekommer i Portugal. Ursprungligen tillagad av torkad kabeljo/vitfisk mosad till krämig röra med olivolja, mjölk och vitlök, som vanligen värms. Ibland tillsätts även tryffel. Förekommer i olika varianter.
Fler recept inom Lutfisk
Liknande recept som Brandade ā la Suedoise - provensalsk fiskröra
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Saltbakad lutfisk med kalvsky smaksatt med äpple och kryddpeppar, gurksalsa och selleripuré
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Team Milko
-
Lutfisk i dillsås med ansjovis
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nils Molinder
-
Lätt och luftig lutfiskpudding med sås på gröna ärter
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Werner Vögeli
-
Parmalindad lutfisk på ljummen bulgursallad med vårens primörer
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Team Milko
-
Grillad lutfisk med ärtsallad och krämig chililime/lingonyoghurt och grov sardelltoast
Tid: 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Team Milko
-
Lutfisk escabeche, marinerad lutfisk med örtsallad och aioli
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Jonas Dahlbom
-
Pelles heta lutfisk
Tid: 20 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pelle Johansson
-
Brandade ā la Suedoise - provensalsk fiskröra
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lutfiskvårrulle med baconnubb, grönärtskräm och örtsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Team Milko