En fluffig sak med tomat och ost (vickning)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

En fluffig sak med tomat och ost (vickning)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smördegsplattor fryst

4.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Hårdost

200.0 

gram

eller

 

 

Hårdost riven

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 506

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2025 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 20%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 178 gram)

Ingredienser

Visa:

Smördegsplattor fryst 4.0 styck 62%

Tomater 2.0 styck 2%

Hårdost 200.0 gram 36%

eller %

Hårdost riven Äts ej

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min + 10 min )


Förberedelser:


  1. Ta ut smörplattorna för att tina. Skiva tomater och riv ost. Ställ in i kyskåpet.

30 minuter före servering:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Lägg smördegsplattorna på en ugnsplåt. Lägg sedan på ett par tomatskivor på smördegsplattorna och strö riven ost över.

  3. Sätt in i ugnen när den blivit varm. Låt stå cirka 20 minuter tills smördegen svällt upp och blivit fluffig.

  4. Ta ut och salta lätt. Dra några varv med pepparkvarn över.

Fler recept inom Gott slut (vickning)

Liknande recept som En fluffig sak med tomat och ost (vickning)