Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 506

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2025 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 20%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smördegsplattor fryst 4.0 styck 62%
Tomater 2.0 styck 2%
Hårdost 200.0 gram 36%
eller %
Hårdost riven Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 10 min )
Förberedelser:
- Ta ut smörplattorna för att tina. Skiva tomater och riv ost. Ställ in i kyskåpet.
30 minuter före servering:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg smördegsplattorna på en ugnsplåt. Lägg sedan på ett par tomatskivor på smördegsplattorna och strö riven ost över.
- Sätt in i ugnen när den blivit varm. Låt stå cirka 20 minuter tills smördegen svällt upp och blivit fluffig.
- Ta ut och salta lätt. Dra några varv med pepparkvarn över.
Fler recept inom Gott slut (vickning)
Liknande recept som En fluffig sak med tomat och ost (vickning)
-
Gubbröra (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Janssons frestelse (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaviarströmming (buffé)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pelle Janssons tigerbiff (vickning)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på macka (vickning)
Tid: 5 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad råbiff (vickning)
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Korvpytt (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan