Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1286 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 10%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ljust matbröd 4.0 skivor 41%
Chèvre 150.0 gram 40%
Parmaskinka skivad 12.0 skivor 27%
Cocktailtomater 8.0 styck 2%
Basilika finhackad 4.0 msk 0%
Olivolja 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min + 10 min )
Förberedelse:
- Skiva brödet. Hacka basilika.
Packa in i plastpåsar. - Skär chévreosten i portionsbitar. Linda in varje ostbit i 3 skivor parmaskinka. Ställ svalt.
15-20 minuter före servering:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Lägg brödskivorna i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja. Salta lätt.
- Placera två cocktailtomater ovanpå osten. Ringla över lite honung.
- Grädda i ugnen tills tomaterna pyser och osten har smält något, det tar ca 10 minuter.
- Ta ut och strö över hackad basilika.
Fler recept inom Gott slut (vickning)
Liknande recept som Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd (vickning)
-
Gubbröra (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Janssons frestelse (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaviarströmming (buffé)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pelle Janssons tigerbiff (vickning)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på macka (vickning)
Tid: 5 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad råbiff (vickning)
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Korvpytt (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan