Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd (vickning)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd (vickning)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ljust matbröd

4.0 

skivor

Chèvre

150.0 

gram

Parmaskinka skivad

12.0 

skivor

Cocktailtomater

8.0 

styck

Basilika finhackad

4.0 

msk

Honung flytande

 

 

Olivolja

 

 

Salt (havssalt)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Hoegaarden Wit

Ljust veteöl
Pris: 15 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 224

Kcal / portion: 321

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1286 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 10%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 144 gram)

Ingredienser

Visa:

Ljust matbröd 4.0 skivor 41%

Chèvre 150.0 gram 40%

Parmaskinka skivad 12.0 skivor 27%

Cocktailtomater 8.0 styck 2%

Basilika finhackad 4.0 msk 0%

Honung flytande 0%

Olivolja 0%

Salt (havssalt) %

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (15 min + 10 min )


Förberedelse:


  1. Skiva brödet. Hacka basilika.
    Packa in i plastpåsar.

  2. Skär chévreosten i portionsbitar. Linda in varje ostbit i 3 skivor parmaskinka. Ställ svalt. 

15-20 minuter före servering:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Lägg brödskivorna i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja. Salta lätt.

  3. Placera två cocktailtomater ovanpå osten. Ringla över lite honung.

  4. Grädda i ugnen tills tomaterna pyser och osten har smält något, det tar ca 10 minuter.

  5. Ta ut och strö över hackad basilika.

Fler recept inom Gott slut (vickning)

Liknande recept som Parmainlindad chèvre med honung på grovt bröd (vickning)