Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 303

Kcal / portion: 358

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1431 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 21%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Brieost 28% fett 160.0 gram 37%
Croissant 4.0 styck 61%
Spenat färsk 100.0 gram 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 10 min )
Förberedelser:
- Finhacka vitlök. Skär upp croissanten.
- Stek spenaten i lite matfett tillsammans med vitlök i 1-2 minuter på medelhög värme.
10 minuter före servering:
- Sätt på ugnsgrillen. Låt den bli varm.
- Lägg spenat och skivad brie i brödet. Sätt in i ugnen 1-2 minuter tills osten smält.
Fler recept inom Gott slut (vickning)
Liknande recept som Briecroissant med spenat (vickning)
-
Gubbröra (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Janssons frestelse (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kaviarströmming (buffé)
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skinkrullar (vickning)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pelle Janssons tigerbiff (vickning)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Råbiff på macka (vickning)
Tid: 5 min (+ 10 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Oxfilétartar med vaktelägg (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Halstrad råbiff (vickning)
Tid: 15 min (+ 20 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Korvpytt (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sesams kycklingspett (vickning)
Tid: 15 min (+ 15 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan